Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του επιχειρηματικού / εμπορευματικού πάρκου της Φυλής. Συναντήσεις με ΠΕΕΔ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την προκήρυξη του επιχειρηματικού / εμπορευματικού πάρκου της Φυλής.

Του Φώτη Φωτεινού

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, εντάθηκαν οι συναντήσεις μεταξύ των διαμεταφορέων (ΠΕΕΔ) και του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς στο επιχειρηματικό πάρκο του της Φυλής προβλέπεται να μετεγκατασταθούν οι διαμεταφορείς από τον Ελαιώνα.

H πρώτη φάση του διαγωνισμού αγορά την εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος, στη συνέχεια, θα υπάρξει διαβούλευση με τους υποψήφιους επενδυτές για τις

προδιαγραφές του διαγωνισμού και στο τέλος, θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Το έργο κατασκευής των υποδομών του επιχειρηματικού πάρκου της Φυλής έχει προϋπολογιστεί, από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, σε 32 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συνοδών έργων.

Δέσμευση του επενδυτή θα είναι να κατασκευάσει τον χώρο των πρακτορείων που θα αναπτυχθεί σε έκταση, σε πρώτη φάση, 80 στρεμμάτων, με δυνατότητα αξιοποίησης επιπλέον 200 στρεμμάτων.

Παράλληλα, θα διατεθούν 21 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τη μορφή κινήτρων στους διαμεταφορείς του Ελαιώνα για τη μετακίνησή τους στο Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής στην περιοχή Σπηλιές του Δήμου Φυλής.

Το εν λόγω ακίνητο είναι προνομιούχο από άποψη εγγύτητας στον αστικό ιστό της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και σε βασικά δίκτυα (σιδηροδρομικό δίκτυο, κόμβο ΕΟ Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου με Αττική οδό, Λιμένα Πειραιά, Λιμένα Ελευσίνας, Λιμένα Λαυρίου), αλλά και στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Επίσης, η ευρύτερη περιοχή διαθέτει, εν γένει, σημαντικές εκτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για δραστηριότητες logistics που βρίσκονται επί του μεγαλύτερου χερσαίου συγκοινωνιακού κόμβου της Αττικής, αφού από τον κόμβο Αττικής Οδού και Περιφερειακής Αιγάλεω διέρχεται και ο Σιδηροδρομικός Άξονας από Πελοπόννησο και Σ.Σ. Θριασίου προς Β. Ελλάδα και Ειδομένη – Προμαχώνα, όπως και η παρακαμπτήριος προς ΕΛΠΕ και Ικόνιο PCT – COSCO.

Το άρθρο Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του επιχειρηματικού / εμπορευματικού πάρκου της Φυλής. Συναντήσεις με ΠΕΕΔ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
stin-teliki-eftheia-gia-tin-prokiryxi-tou-epicheirimatikou--eborevmatikou-parkou-tis-fylis-synantiseis-me-peed.htm
Τυχαία Θέματα