Στο 0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας ανέρχεται η αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, εκτιμά η ΕΕ σε έκθεσή της

Οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα σοβαρές για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην 6η έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Στην έκθεση τονίζεται ότι το εκτιμώμενο συνολικό κόστος για την αναδιάρθρωση του οργανισμού ανέρχεται στο 0,2% του ελληνικού ΑΕΠ.

Το εν λόγω

κόστος σχετίζεται με την πληρωμή της υπολειπόμενης υποχρέωσης της πληρωμής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, που διεκδικεί ο οργανισμός, για την περίοδο 2013-2020 και την χρηματοδότηση της προγραμματισμένης εθελουσίας εξόδου εργαζομένων.

Σύμφωνα με την έκθεση προόδου της Κομισιόν, «ο οργανισμός απαιτείται να προβεί σε επείγουσα αναδιάρθρωση για να μειωθεί το λειτουργικό τους κόστους και να αναπτύξουν νέες και βιώσιμες ροές εσόδων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του».

The post Στο 0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας ανέρχεται η αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, εκτιμά η ΕΕ σε έκθεσή της appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα