Στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν η απόφαση Δανίας – Σουηδίας για ανακεφαλαιοποίηση της SAS

Η Κομισιόν ξεκίνησε διεξοδική έρευνα για να αξιολογήσει εάν το μέτρο της Δανίας και της Σουηδίας για την ανακεφαλαιοποίηση της SAS, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Το μέτρο εγκρίθηκε αρχικά στις 17 Αυγούστου 2020 από την Επιτροπή βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις σχετικά με τον COVID, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε με την απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της 10ης Μαΐου

2023.

Υπενθυμίζεται ότι, η SAS είναι μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Έχει τον κύριο κόμβο της στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και, υπό κανονικές συνθήκες, καλύπτει τα 2/3 της ενδοσκανδιναβικής αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Συνεισφέρει επίσης σε πάνω από 30% και 25% της διεθνούς κίνησης της Δανίας και της Σουηδίας, αντίστοιχα.

Το 2020, η SAS αντιμετώπισε τον κίνδυνο χρεοκοπίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που ίσχυσαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν η απόφαση Δανίας – Σουηδίας για ανακεφαλαιοποίηση της SAS εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-mikroskopio-tis-komision-i-apofasi-danias--souidias-gia-anakefalaiopoiisi-tis-sas.htm
Τυχαία Θέματα