Συμφωνία – μαμούθ στην Ιταλία: Η Hitachi Rail προμηθεύει 30 τρένα ETR 1000 την Trenitalia έναντι 861 εκατ. ευρώ

Ως μέρος μιας μεγάλης νέας παραγγελίας, η Hitachi Rail υπέγραψε σύμβαση, ύψους 861 εκατομμυρίων ευρώ με την Trenitalia για την προμήθεια 30 νέων τρένων υψηλής ταχύτητας ETR 1000, με δυνατότητα επιλογής για άλλα 10 τρένα για επιπλέον 287 εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Ο νέος στόλος θα κατασκευαστεί στα ιταλικά εργοστάσια της εταιρείας στη Νάπολη και την Πιστόια, κοντά στη Φλωρεντία, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2026, με ρυθμό 8 – 10 τρένων ετησίως.

Τα τρένα, όπως

και τα προηγούμενα ETR 1000, θα έχουν το εμβληματικό κόκκινο Frecciarossa 1000, κυρίως για το ιταλικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας.

Ωστόσο, τα τρένα μπορούν επίσης να κινούνται σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία, ο στόλος είναι σε θέση να ταξιδεύει σε διαφορετικούς τύπους εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής – εναλλάσσοντας απρόσκοπτα τα διαφορετικά τροφοδοτικά και το σύστημα σηματοδότησης – για πανευρωπαϊκά ταξίδια.

Το άρθρο Συμφωνία – μαμούθ στην Ιταλία: Η Hitachi Rail προμηθεύει 30 τρένα ETR 1000 την Trenitalia έναντι 861 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
symfonia--mamouth-stin-italia-i-hitachi-rail-promithevei-30-trena-etr-1000-enanti-861-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα