Συμμαχία κατά της σταδιακής κατάργησης των κινητήρων εσωτερικής καύσης ως το 2035 από τη Γερμανία

Η Γερμανία έχει σχηματίσει συμμαχία με την Ιταλία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που αντιτίθενται στη σχεδιαζόμενη σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035, θέλοντας να υποβάλλουν τη δική τους πρόταση.

Ειδικότερα, οι υπουργοί Μεταφορών της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας συναντήθηκαν χτες

για να συζητήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η πρόταση χρειάζεται επειγόντως αλλαγές», σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Volker Wissing.

Ο Wissing εξέφρασε τον σκεπτικισμό της Συμμαχίας αναφορικά με τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων εσωτερικής καύσης και παράλληλα πρόσθεσε ότι οι εν λόγω χώρες θέλουν μια ξεχωριστή κατηγορία αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα μπορούν να κινούνται με συνθετικά καύσιμα ουδέτερα από άνθρακα, μετά το 2035.

«Η απαγόρευση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, όταν μπορεί να λειτουργεί με κλιματικά ουδέτερο τρόπο, φαίνεται λάθος προσέγγιση για εμάς», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι, η νομοθεσία για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αποτελεί το κυριότερο εργαλείο της ΕΕ για να προωθήσει την ευρωπαϊκή μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το άρθρο Συμμαχία κατά της σταδιακής κατάργησης των κινητήρων εσωτερικής καύσης ως το 2035 από τη Γερμανία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα