Σύμβουλο για τη δημιουργία του «Ενιαίου Μητροπολιτικού Συγκοινωνιακού Φορέα» αναζητά το υπουργείο Μεταφορών

Σύμβουλο για τη δημιουργία του «Ενιαίου Μητροπολιτικού Συγκοινωνιακού Φορέα» αναζητά το υπουργείο Μεταφορών. Η πρόσκληση εστάλη στις εταιρείες KPMG, SPEED ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΙΣ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η αυξανόμενη ένταση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής και οι χρόνιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε συνδυασμό με την αδυναμία αποτελεσματικής κεντρικής διαχείρισης του προβλήματος,

λόγω του κατακερματισμού των σχετικών αρμοδιοτήτων σε μεγάλο αριθμό φορέων, καθιστούν αναγκαία τη δημιουργία ενός Ενιαίου Μητροπολιτικού Συγκοινωνιακού Φορέα, με συντονιστικό ρόλο που θα καλύπτει γεωγραφικά την Περιφέρεια Αττικής και θα εμπλέκει το σύνολο των συναρμόδιων φορέων, με στόχο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Η ένταξη της δράσης δημιουργίας ενός Ενιαίου Μητροπολιτικού Συγκοινωνιακού Φορέα για την Περιφέρεια Αττικής σε Πρόγραμμα της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, εξαρτάται, όπως υπογραμμίζεται, σε σημαντικό βαθμό από την ωρίμανση της εν λόγω δράσης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επομένως, οι εξιδεικευμένες απαιτήσεις για την ωρίμανση της εν λόγω δράσης καθιστούν απαραίτητη την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

The post Σύμβουλο για τη δημιουργία του «Ενιαίου Μητροπολιτικού Συγκοινωνιακού Φορέα» αναζητά το υπουργείο Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα