Συνεργασία Hapag-Lloyd και Shell για την προμήθεια LNG και την απανθρακοποίηση των ναυτιλιακών καυσίμων

Η Shell Western LNG B.V (Shell) και η Hapag-Lloyd προχώρησαν στην υπογραφή πολυετούς συμφωνίας για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για ultra large πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου του ναυτιλιακού κολοσσού χωρητικότητας 23.500+TEU.

Το bunkering για αυτά τα 12 νέα πλοία αναμένεται να αρχίσει στο β’ εξάμηνο του 2023, με το LNG

να παρέχεται στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Τα εν λόγω πλοία θα δρομολογηθούν σε δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης – Άπω Ανατολής και θα προσεγγίζουν μεγάλα λιμάνια, όπως το Ρότερνταμ, το Αμβούργο, η Σιγκαπούρη και η Σαγκάη.

Η χρήση του LNG θα επιτρέψει στη Hapag-Lloyd να μειώσει τις εκπομπές CO2 των πλοίων κατά 23% σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα.

Εκτός από τη συμφωνία προμήθειας LNG, η Shell και η Hapag-Lloyd έχουν συνάψει στρατηγική συμφωνία συνεργασίας που αποσκοπεί στην επιτάχυνση της περαιτέρω απανθρακοποίηση των εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων. Ιδιαίτερη εστίαση θα δοθεί στην ανάπτυξη πρόσθετων διαλυμάτων καυσίμων χαμηλού άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της υγροποιημένης βιομεθάνης, το οποίο ως ναυτιλιακό καύσιμο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 65% και 100%.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Συνεργασία Hapag-Lloyd και Shell για την προμήθεια LNG και την απανθρακοποίηση των ναυτιλιακών καυσίμων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα