Την αναμόρφωση του προγράμματος για τα «πράσινα ταξί» προανήγγειλε η υφυπουργός Μεταφορών

Στην αναμόρφωση της δράσης για τα «πράσινα ταξί», με στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος ιδιωτών και επιχειρήσεων για τα προγράμματα ηλεκτροκίνησης προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Τα παραπάνω υπογράμμισε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τονίζοντας ότι το υπουργείο προετοιμάζει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», αφού η ελληνική αγορά δείχνει “θετική” να στραφεί στην ηλεκτροκίνηση.

Κατά τη διάρκεια χτεσινής ενημέρωσης, η κα Αλεξοπούλου ανέφερε ότι το ποσοστό των ταξινομήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών

οχημάτων κυμαίνεται στο 10% έναντι 0,4% το 2019.

Όπως είπε, “ήδη εγκρίθηκαν 2.629 αιτήσεις πολιτών για υπαγωγή στο Πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει πλέον την ευθύνη προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας».

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις για τον β’ κύκλο και έχουν εγκριθεί 11.175 από αυτές. Εκτιμάται ότι ως τα τέλη Οκτωβρίου θα εξεταστούν άλλες 5.000 αιτήσεις”.

Όσον αφορά τον στόχο της περαιτέρω προώθησης της ηλεκτροκίνησης μέσω του προγράμματος «πράσινα ταξί», η κα. Αλεξοπούλου σημείωσε πως «έχουμε καταγράψει τα σχετικά αιτήματα των επαγγελματιών οδηγών, τα έχουμε αξιολογήσει και είμαστε σε φάση προετοιμασίας των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την υλοποίηση σημαντικού αριθμού αυτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 2.000 ταξί που είχαν δικαίωμα ένταξης, μόνο 50 δήλωσαν ενδιαφέρον. 

Τέλος, σχετικά με τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης, ο αριθμός τους υπερβαίνει σήμερα τις 4.000, με στόχο να αναπτυχθούν 25.000 έως το 2030.

Το άρθρο Την αναμόρφωση του προγράμματος για τα «πράσινα ταξί» προανήγγειλε η υφυπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
tin-anamorfosi-tou-programmatos-gia-ta-prasina-taxi-proaningeile-i-yfypourgos-metaforon.htm
Τυχαία Θέματα