Τουρκία, Ιράκ, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ενώνουν δυνάμεις» στον σιδηρόδρομο

Η Τουρκία, το Ιράκ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία του «Αναπτυξιακού Δρόμου», ενός σιδηροδρομικού και οδικού διαδρόμου, μήκους 1.200 χιλιομέτρων που θα συνδέει το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων Al-Faw της Βασόρα του Ιράκ με την Τουρκία.

Το μνημόνιο υπογράφηκε, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τη Βαγδάτη για συναντήσεις με τον

πρωθυπουργό του Ιράκ Muhammed S Al-Sudani τον Απρίλιο.

«Ο Δρόμος Ανάπτυξης δεν είναι μόνο για να συντομεύσει τις αποστάσεις, αλλά θα μετατραπεί σε μια γέφυρα που συνδέει τους λαούς», είπε ο Αλ-Σουντάνι.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας Abdulkadir Uraloğlu είπε ότι ο «Δρόμος Ανάπτυξης» θα παρέχει αδιάλειπτη μεταφορά προϊόντων σε κάθε χώρα της Ευρώπης οδικώς και σιδηροδρομικώς από το λιμάνι Al-Faw στο Λονδίνο, επιτρέποντας στα εμπορεύματα να φτάνουν στην Ευρώπη έως και 15 ημέρες γρηγορότερα από ό,τι δια θαλάσσης.

Το άρθρο Τουρκία, Ιράκ, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ενώνουν δυνάμεις» στον σιδηρόδρομο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
tourkia-irak-katar-kai-inomena-aravika-emirata-enonoun-dynameis-ston-sidirodromo.htm
Τυχαία Θέματα
Τουρκία Ιράκ Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,tourkia irak katar, inomena aravika emirata