Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα για τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους (SNCF)

Οι Εθνικοί Σιδηρόδρομοι της Γαλλίας (SNCF) ανακοίνωσαν βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 20,3 δισ. ευρώ, αύξηση 27% από το πρώτο εξάμηνο του 2021 και 14% από το πρώτο εξάμηνο του 2019 και σημαντικά αυξημένο EBITDA στα 3 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,6 δισ. ευρώ από την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Η SNCF

σχολίασε ότι «βρίσκεται τώρα σε καλό δρόμο» για να εκπληρώσει τις οικονομικές της δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος σιδηροδρομικής μεταρρύθμισης που συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση το 2018, παρά την τρέχουσα επιδείνωση των οικονομικών και γεωπολιτικών συνθηκών.

Η σιδηροδρομική εταιρεία υποστήριξε ότι τα καλά αποτελέσματα καταδεικνύουν την «ευρωστία» του μεταρρυθμιστικού μοντέλου που βασίζεται σε ένα ποικίλο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο.

Το τμήμα επιβατών της SNCF έχει ανακάμψει από τον Μάρτιο, με αύξηση της κυκλοφορίας, τόσο στη Γαλλία, όσο και στο εξωτερικό, παρά την έναρξη του έτους που σηματοδοτήθηκε από την έναρξη της παραλλαγής Omicron του Covid-19.

Όπως αναφέρει, σημειώθηκε «απότομη αναζωπύρωση» του αριθμού των επιβατών από τον Μάρτιο, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 36%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021, αν και μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

The post Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα για τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους (SNCF) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα