Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση για ηλεκτρικά ταξί. Θα φτάνει τις 22.500 ευρώ μαζί με την απόσυρση

Στο πρόγραμμα ύψους 40 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση έως και 2.000 ταξί με νέα, ηλεκτρικά οχήματα έκανε αναφορά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά τη συνάντησή του με την αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Sophie Wilmès.

Μιλώντας για το εν λόγω πρόγραμμα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η επιδότηση για την αντικατάσταση ταξί

με νέα, ηλεκτρικά θα υπερδιπλασιαστεί και θα ανέλθει σε 22.500 ευρώ, μαζί με την απόσυρση, από 10.500 ευρώ που είναι τώρα.

Πέραν αυτού, ο υπουργός παρουσίασε στην κα Wilmès τους βασικούς άξονες της εθνικής ενεργειακής πολιτικής, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει εκπονήσει και εφαρμόζει ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα και φιλόδοξα Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα στην Ευρώπη και ότι πάνω από το 1/3 των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση “πράσινων δράσεων”.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται για την επίτευξη των στόχων της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% σε σχέση με το 1990 και στην αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ σε ποσοστό 67% στην τελική κατανάλωση ενέργειας έως το 2030.

Όπως είπε, τα επόμενα έτη θα υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις που αφορούν σε μονάδες αποθήκευσης ενέργειας για την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ, στην απολιγνιτοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής, στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και στην αξιοποίηση του υδρογόνου.

The post Υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση για ηλεκτρικά ταξί. Θα φτάνει τις 22.500 ευρώ μαζί με την απόσυρση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα