Cheesecake τιραμισού

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα80 γρ. βούτυρο, λιωμένοΓια την κρέμα200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη750 γρ. τυρί κρέμα3 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη20 γρ. κονιάκ170 γρ. ζάχαρη άχνη1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

180 γρ. καφέ, στιγμιαίο σε ρόφημα150 γρ. σαβαγιάρ

Για το σερβίρισμα

κακάο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.Μεταφέρουμε σε μια φόρμα
με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε καλά. Ιδανικά θέλουμε η φόρμα μας να είναι από 23 εκ. και πάνω.Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για να δέσει.

Για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τον καφέ, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, αλάτι και χτυπάμε καλά με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα σαν σαντιγί.Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ ρόφημα και βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πλευρά της ζάχαρης.Μεταφέρουμε τα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.Σερβίρουμε με κακάο.

The post Cheesecake τιραμισού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cheesecake,