Moυντιάλ 2022: H «πολιορκία» του «Al Bayt» – Χάος έξω από το γήπεδο με υπεράριθμους οπαδούς

Σκηνές χάους προηγήθηκαν στη Ντόχα μια ώρα πριν από τη σέντρα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022, καθώς 80.000 οπαδοί πλημμύρισαν το Fan Zone χωρητικότητας μόλις 40.000 έξω από το γήπεδο «Al Bayt» με ανθρώπους που ήθελαν να έχουν πρόσβαση στον χώρο με τις γιγαντο-οθόνες προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Χιλιάδες οπαδοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς στο Fan Zone

έξω από το γήπεδο, όμως πολύ σύντομα τα πράγματα άρχισαν να…. ξεφεύγουν με τον πληθυσμό να ξεπερνά κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με τον «Guardian», λίγη ώρα πριν από τη σέντρα το Fan Zone… πλημμύρισε με 80.000 οπαδούς, αριθμό διπλάσιο δηλαδή από όσους μπορεί να φιλοξενήσει. Μόλις η Αστυνομία κατάλαβε το πρόβλημα έσπευσε να απομακρύνει μεγάλο μέρος των οπαδών, οι οποίοι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να φτάσουν προς την είσοδο.

Την είσοδο φρουρούσαν αστυνομικοί με ρόπαλα και ασπίδες και εμπόδιζαν την είσοδο. Τελικά κατάφεραν να περάσουν μόνο ελάχιστα άτομα κατά προτεραιότητα και συγκεκριμένα έγκυες και άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να πεθάνει κόσμος», δηλώνει οπαδός που βρισκόταν στο σημείο.

«Γέροι, γυναίκες… δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιο πλήθος. Δόξα τω Θεώ, είμαι ψηλός και μπορώ να αναπνεύσω. Αλλά είδα παιδιά και φώναξα ”πάρτε τα αγκαλιά, δεν μπορούν να αναπνεύσουν”».

Όπως συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ, η Αστυνομία χρειάστηκε περίπου 45 λεπτά για να λύσει το ζήτημα και μαζί την… πολιορκία του σταδίου «Al Bayt», το οποίο στο τελικά γέμισε χωρίς περισσότερα… απρόοπτα με 60.000 οπαδούς που απόλαυσαν από κοντά την πρεμιέρα.

Δείτε βίντεο από τον Guardian:



ieidiseis.gr

The post Moυντιάλ 2022: H «πολιορκία» του «Al Bayt» – Χάος έξω από το γήπεδο με υπεράριθμους οπαδούς appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα