SOS για τα παιδιατρικά νοσοκομεία: «Φορέστε μάσκα, στις γιορτές θα γίνει κόλαση»

«Γέμισαν οι κλίνες, τα παιδάκια νοσηλεύονται σε ράντζα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Ζητά επίσης μέτρα, προειδοποιώντας ότι «στις αργίες των εορτών που έχουμε μπροστά μας θα γίνει κόλαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Όταν κατεβάζει ρολά η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα εφημερεύοντα παιδιατρικά Νοσοκομεία επικρατεί πανικός.

Η κατάσταση είναι απελπιστική

τις νύχτες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Δεν ξέρεις ποιον να πρωτολυπηθείς; Τα παιδάκια που ταλαιπωρούνται εως και 8 ώρες στην αναμονή να εξετασθούν ή το λιγοστό προσωπικό που τρέχει και δεν φθάνει.

Δεν επαρκεί το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό να ανοίξουν περισσότερα ιατρεία στα εφημερεύοντα παιδιατρικά νοσοκομεία. Οι κλίνες νοσηλείας γέμισαν. Νοσηλεύονται παιδάκια σε ράντζα. Και όμως. Ακόμη και τώρα τα παιδιατρικά νοσοκομεία και οι παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων συνεχίζουν να φιλοξενούν κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή αν και λογότερα, μάλλον συγκυριακά.

Είπαν για ράντζα στο Αττικό στη παιδιατρική κλινική. Ξέχασαν να πουν ότι το ΑΤΤΙΚΟ ένας λόγος που ανέπτυξε ράντζα στη παιδιατρική κλινική είναι γιατί φιλοξενούσε 5 παιδιά με εισαγγελική εντολή. Πριν από 20 ημέρες φιλοξενούσε 11 παιδιά με εισαγγελική εντολή. Επί μήνες. Πώς να μην αναπτύσσει ράντζα. Στις αργίες των εορτών που έχουμε μπροστά μας θα γίνει κόλαση αν δεν ληφθούν μέτρα. Η πρωτοβάθμια θα είναι με κατεβασμένα ρολά εκείνες τις ημέρες, θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των παιδιών άρα και μεγαλύτερη μετάδοση λοιμώξεων.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

The post SOS για τα παιδιατρικά νοσοκομεία: «Φορέστε μάσκα, στις γιορτές θα γίνει κόλαση» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
SOS, Φορέστε,SOS, foreste