Αλλαγές στις κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων στα Χανιά

Αλλαγές στις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί, ανακοίνωσε ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων στα Χανιά. Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπο, «με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων και στα πλαίσια της εναρμόνισής μας με τις αποφάσεις του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου (Ο.Δ.Υ.Ε.), συμμετέχουμε στις δίωρες διακοπές των εργασιών μας καθημερινά από Δευτέρα 05/12/2022 και ώρες 09:00-11:00, που έχει εξαγγείλει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ με το υπ’αρ. πρωτ. 44/02-12-2022

σχετικό έγγραφό του.

Πραγματοποιούμε αυτή τη διακοπή των εργασιών των δικαστηρίων ενόψει της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών-Τροποποιήσεις στον ν.4871/2021».

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έστω και τώρα, να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του και την αντίληψη ότι το Σχέδιο Νόμου θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα των Δικαστικών Υπηρεσιών και να προβεί ΑΜΕΣΑ:

Α)Σε προκήρυξη διαγωνισμού με ενεργοποίηση του άρθρου 11 του Ν.4798/2021(ΦΕΚ 68Α),τουλάχιστον, για τις περίπου 500 θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, που έχουν εγκριθεί ως και το έτος 2022.
Β)Σε προγραμματισμό των προσλήψεων Δικαστικών Υπαλλήλων σε βάθος τριετίας, με στόχο την κάλυψη όλων των οργανικών κενών στις Δικαστικές Υπηρεσίες.
Γ)Σε επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών, που είχε καθιερωθεί στη λογική του ότι βιώνουμε παρόμοιες συνθήκες εργασίας με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.
Δ)Στην έγκριση σε μόνιμη βάση είκοσι (20) ωρών μηνιαίως για υπερωριακή απασχόληση σε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους της χώρας, ως ελάχιστης έμπρακτης αναγνώρισης από την πολιτεία, του ρόλου που τους αναλογεί στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ε)Στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπηρετούντων και νεοδιοριζόμενων δικαστικών υπαλλήλων, από κρατικούς φορείς αποσυνδεδεμένη απ’ τις διαδικασίες πρόσληψης.
Ακόμη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στη Βουλή, κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 8/30-11-2022 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/12/2022 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 09:00-11:00 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΟΔΥΕ.

Καλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για τη Δευτέρα 05/12/2022 και ώρα 09:ΟΟ για να αποφασιστούν περαιτέρω δράσεις».

zarpanews.gr

The post Αλλαγές στις κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα