Από την Κρήτη το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για την εξέλιξη του Αιγαίου

Το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για την εξέλιξη (γεωλογική και βιολογική) του Αιγαίου είναι γεγονός!

Σχεδιάστηκε από τους επιστήμονες του Natural History Museum of CreteOfficial Page και συγκεκριμένα από Charalampos Fassoulas, Iasmi Stathi και Stavroula Christodoulopoulou με την καλλιτεχνική πινελιά του Γιάννης Χαρκούτσης.

Το παιχνίδι καλύπτει ένα χρονοδιάγραμμα που ξεκινά πριν από 22

εκατομμύρια χρόνια (Mya) και φτάνει μέχρι σήμερα, απεικονίζοντας τα μεγάλα γεωλογικά γεγονότα στο Αιγαίο, συνδυάζοντάς τα με εμβληματικά είδη οργανισμών που κατοίκησαν στην περιοχή και που σήμερα έχουν εξαφανιστεί από αυτήν.

«Στόχος μας είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι οι ξηρές, όπως τις ξέρουμε σήμερα, δεν ήταν πάντα έτσι, και ότι οι μορφές ζωής στη Γη μεταβάλλονται στο πέρασμα του χρόνου. Ο πλανήτης μας υπήρχε και θα υπάρχει για πολύ ακόμα, αλλά η ζωή πάνω του αλλάζει: είδη εξαφανίζονται και άλλα παίρνουν τη θέση τους και εξελίσσονται, μέσα σε ένα αέναο κύκλο εξαφανίσεων και ειδογενέσεων.

Από αύριο θα παιχτεί δοκιμαστικά σε διάφορα σχολεία, και από το νέο ακαδημαΙκό έτος θα μπορούμε να το διαθέτουμε στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, ελληνόφωνα και αγγλόφωνα, σε όλον τον κόσμο, μια που θα μπορεί να τυπώνεται και να παίζεται από όλους!

Το παιχνίδι αποτελεί την πρώτη από τρεις δραστηριότητες με γενικό τίτλο “Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου: ένα ζωντανό εργαστήριο εξελικτικής βιολογίας”, που χρηματοδοτήθηκαν από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας της Εξελικτικής Βιολογίας (ESEB Outreach Initiative Fund).

zarpanews.gr

The post Από την Κρήτη το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για την εξέλιξη του Αιγαίου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Αιγαίου,kriti, aigaiou