Αποκλειστικό: Ποιά είναι η εταιρία που θέλει να κάνει τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Γουβερνέτο

Σχέδιο δημιουργίας ενός γιγαντιαίου, για τα τοπικά δεδομένα, σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, σε έκταση άνω των 1.000 στρεμμάτων κοντά στη Μονή Γουβερνέτου, στο Ακρωτήρι Χανίων, έχει ετοιμάσει εταιρία με έδρα την Αθήνα.

Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr, πρόκειται για την “Σκέψης Γουβερνέτου Ι.Κ.Ε.”, μια εταιρία που είναι εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στην καταχώρηση του Επιμελητηρίου

φαίνεται να έχει ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να δημιουργήσει θα είναι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχύος περίπου 75MWp (MWp, δηλαδή Megawatt-Peak που είναι η υψηλότερη δυνατή ισχύς που μπορεί να αποδώσει μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε ιδανικές συνθήκες) και θα εγκατασταθεί σε περιοχή μεταξύ των Χωραφακίων και της Αγίας Τριάδος.

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά πρόκειται για συγκρίσιμο μέγεθος με το φωτοβολταϊκό πάρκο των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, που σχεδιάζεται να είναι ισχύος 204MWp και θα είναι το μεγαλύτερο όταν ολοκληρωθεί. Από τα πάρκα που έχουν ήδη κατασκευαστεί, το μεγαλύτερο βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία και είναι ισχύος 100MWp.

Η έκταση όπου σχεδιάζεται να γίνει το πάρκο θα χρειαστεί να περιφραχθεί και η γη φέρεται να ανήκει στην “Σκέψης Γουβερνέτου ΙΚΕ”.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Μονή Γουβερνέτου είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με την τοποθέτηση πύλης σε δρόμο στο Ακρωτήρι, επιχειρώντας δηλαδή μια μορφή περίφραξης.

Τώρα, μια εταιρία που λέγεται “Σκέψης Γουβερνέτου” σχεδιάζει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που θα απαιτήσουν περίφραξη.

Υπενθυμίζεται ότι σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων είχε ακουστεί, ότι είχε βρεθεί ανάδοχος για φωτοβολταϊκά σε έκταση της Μονής Γουβερνέτου, συνδέοντάς το έμμεσα και με την τοποθέτηση – τότε – της πύλης.

Φυσικά, τη νομιμότητα και την τήρηση ή μη όλων των προϋποθέσεων για την επένδυση θα την κρίνουν τα αρμόδια όργανα που θα επιτρέψουν ή θα απορρίψουν το σχέδιο.

Υπάρχουν όμως και άλλες, κοινωνικές προεκτάσεις. Από το αν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών επιθυμούν να δημιουργηθεί ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο δίπλα τους, μέχρι την ελευθερία μετακίνησης στην περιοχή και το πώς αυτή θα επηρεαστεί.

Οι αρχές του τόπου τι στάση θα κρατήσουν στην υπόθεση αυτή;

zarpanews.gr

The post Αποκλειστικό: Ποιά είναι η εταιρία που θέλει να κάνει τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Γουβερνέτο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα