Ατομικές πίτες με αρνί

Νόστιμες και εύκολες πίτες που μπορείτε να φτιάξετε με αρνί που περίσσεψε από την Κυριακή του Πάσχα – του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

Για τις πίτες

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του250 γρ. γιαούρτι στραγγιστόαλάτι1 κ.γ. ρίγανη, ξερήσιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

300 γρ. ντομάτα, τριμμένη1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική300 γρ. αρνί, ψημένο150 γρ. mix τυριών1/4 ματσάκι μαϊντανό,
ψιλοκομμένο

Για τη σύνθεση

2 κ.σ. ελαιόλαδο20 γρ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις πίτες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, αλάτι, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία της.Βάζουμε τη ζάχαρη, το αρνί σε κομμάτια και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.Απλώνουμε σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.Με έναν πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 15 εκ.Μοιράζουμε τη γέμιση και κλείνουμε διαγώνια. Τυλίγουμε τις άκρες για να σφραγίσουμε μέσα τη γέμιση.Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε 20 λεπτά.Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Ατομικές πίτες με αρνί appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα