Μπανανόψωμο με καρύδι και μπαχαρικά

Το αγαπημένο κέικ των τελευταίων ετών, το μπανανόψωμο, γίνεται ακόμη πιο γευστικό, με την προσθήκη ξηρών καρπών και μπαχαρικών.

Υλικά

½ φλιτζ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη2 αυγά χτυπημένα4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις½ αλεύρι ολικής άλεσης1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, σκόνη½ κουτ. γλυκού κανέλα½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
τριμμένο½ κουτ. γλυκού αλάτι1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή1 φλιτζ. καρύδια ψίχα, ψιλοκομμένα1 φλιτζ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες50 γρ. αποξηραμένα τσιπς μπανάνας

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν λευκή και αφράτη κρέμα, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τα αυγά, κατόπιν τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.

Βήμα 2
Ρίχνουμε σε δόσεις τα αλεύρια, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.

Βήμα 3
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου. Ψήνουμε για περίπου 50΄-55΄. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15΄.

Βήμα 4
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός φούρνου και μετά το ξεφορμάρουμε. Περιχύνουμε με κουβερτούρα λιωμένη και διακοσμούμε με τσιπς μπανάνας.

olivemagazine.gr

The post Μπανανόψωμο με καρύδι και μπαχαρικά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα