Χανιά | Candius Firmus και Con Brio ενώνουν τις φωνές τους σε δύο συναυλίες με εκκλησιαστικούς ύμνους

Το φωνητικό σύνολοΧανιά | Candius Firmus της εφηβικής χορωδίας του Δ. Χανίων συμπράττει με το σύνολο πνευστών Con Brio σε δύο συναυλίες με εκκλησιαστικούς ύμνους με έμφαση στην Αναγέννηση την Κυριακή 9/4 στην καθολική εκκλησία στις 20:00 και την Δευτέρα 10/4 στις 21:00 στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ).

Αφροδίτη Μητσοτάκη: Τσέμπαλο/Εκκλησιαστικό ΌργανοΆννα Μαλεκάκη: Διδασκαλία ξύλινων πνευστών Con BrioΝίκος Περάκης: ΔιεύθυνσηΟργάνωση: Δήμος Χανίων- ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Είσοδος ελεύθερη

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Candius Firmus

Στη μουσική

cantus firmus είναι η ορολογία για μια μελωδία πάνω στην οποία βασιζόταν μια πολυφωνική σύνθεση την περίοδο της Αναγέννησης. Η ονομασία Candius Firmus είναι μια παράφραση των λέξεων Candia (παλαιά ονομασία του Ηρακλείου) και cantus. Το φωνητικό αυτό σύνολο αποτελείται από επίλεκτα μέλη της εφηβικής χορωδίας του Δήμου Χανίων. Ξεκίνησε τις πρόβες το 2019. Η πρώτη εμφάνιση έγινε στις 18 Απριλίου του 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κ.Α.Μ.) Σκοπός είναι η περαιτέρω φωνητική και χορωδιακή γνώση με στόχευση στην αναγεννησιακή μουσική θρησκευτική και κοσμική με συνοδεία οργάνων ή a capella, χωρίς όμως αποκλεισμούς για τα υπόλοιπα μουσικά ρεύματα.

Con Brio

Το μουσικό σύνολο ξύλινων πνευστών Con Brio (με ζωηράδα) δημιουργήθηκε το 2005 με αφορμή την παγκρήτια συνάντηση συνόλων στον Αγ.Νικόλαο Κρήτης. Αποτελείται απ’ όλη την οικογένεια του οργάνου και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει αναγεννησιακό, μπαρόκ και σύγχρονο ρεπερτόριο. Έχει δώσει συναυλίες και συμπράξει με άλλα σύνολα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό και πάντα δίνει το παρόν στα μουσικά δρώμενα της πόλης των Χανίων. Την μουσική διδασκαλία έχει η Άννα Μαλεκάκη.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Candius Firmus και Con Brio ενώνουν τις φωνές τους σε δύο συναυλίες με εκκλησιαστικούς ύμνους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Candius Firmus, Con Brio,chania | Candius Firmus, Con Brio