Λίνα Μενδώνη από τα Χανιά: Δε θα σταματήσουν τα έργα στην Δημοτική Αγορα – Το ενετικό τείχος θα είναι ορατό και προσβάσιμο | Video + Photos

Έπειτα από την έλευση του κλιμακίου από το υπουργείο Πολιτισμού το μεσημέρι της Τετάρτης στη Δημοτική Αγορά Χανίων (ΕΔΩ), αργά το απόγευμα στο ίδιο σημείο βρέθηκε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Είχε υπάρξει η ενημέρωση πως θα ερχόταν στα Χανιά με καθυστέρηση λόγω του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως γι’ αυτό δεν θα ερχόταν στην Αγορά.

Η υπουργός, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, επιθεώρησε το σημείο όπου έχει δημιουργηθεί

το πρόβλημα εξαιτίας του ενετικού τείχους.

Στο σημείο βρέθηκαν και τα μέλη του κλιμακίου που είχαν έρθει νωρίτερα.

Η Λίνα Μενδώνη, δεν το χαρακτήρισε ως πρόβλήμα, αλλά σημείωσε πως αποτελεί πλεονέκτημα για την πόλη.

Η στατική μελέτη θα χρειαστεί να επικαιροποιηθεί, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο αλλά και να προστατευθούν τα ενετικά τείχη.

Τόνισε ότι το έργο δεν μπορέι να διακοπεί για κανένα λόγο, καθώς το κομμάτι της μελέτης που θα χρειαστεί να επικαιροποιηθεί, αφορά, ένα σημείο του έργου, το οποίο μάλιστα θα εγκριθεί με fast track διαδικασίες από το Υπουργείο.

Επιπλέον, όπως σημείωσε, δεν θα προκύψει πρόβλημα προσβασιμότητας στο κτήριο, ενώ ένα κομμάτι του προμαχώνα θα είναι προσβάσιμο και ορατό από όλους.

Αναφορικά με τις ενετικές οχυρώσεις των Χανίων, η υπουργός σημείωσε πως βρίσκόμαστε ένα στάδιο πριν την προσπάθεια δημιουργίας φακέλου για εγγραφή στην UNESCO, καθώς ήδη υπάρχει σειριακή εγγραφή, στον εθνικό κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία για την αναθεώρηση της μελέτης, καθώς όπως και ο ίδιος σημείωσε τα έργα θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, ενώ η επικαιροποίηση θα προβλέπει την ενίσχυση του μνημείου στατικά, χωρίς να αποκόπτεται η πρόσβαση στο ενετικό τείχος αλλά και όσον αφορά την πρόσβαση στο ίδιο το μνημείο της Δημοτικής Αγοράς, καθώς θα προβλεφθεί η αποκατάσταση του, χωρίς να υπάρχουν ανισοσταθμίες στο έδαφος. 



zarpanews.gr

The post Λίνα Μενδώνη από τα Χανιά: Δε θα σταματήσουν τα έργα στην Δημοτική Αγορα – Το ενετικό τείχος θα είναι ορατό και προσβάσιμο | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα