Χανιά | Δέκα ολόκληρα χρόνια περιμένουν για μια αυλή! Τραγική κατάσταση στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Δέκα χρόνια έχουν περάσει και ακόμα κανένας από τους αρμόδιους δεν έχει ενδιαφερθεί για να υπάρξει η παραμικρή βελτίωση του εξωτερικού χώρου του 3ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Σήμερα γονείς των παιδιών του συγκεκριμένου σχολείου, απογοητευμένοι από την αδιαφορία των αρμοδίων, δημοσιοποιούν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα τους, που ουσιαστικά αφορά, στην ποιότητα της ζωής των παιδιών τους μέσα στο σχολείο,

Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, κ. Χρυσόστομος Σταματάκης το κυριότερο πρόβλημα είναι πως η αυλή του σχολείου

δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και τις εκκλήσεις τόσο στο δήμο Χανίων, όσο και σε άλλες υπηρεσίες ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Ο κ. Σταματάκης είπε πως τα προβλήματα του σχολείου δεν περιορίζονται μόνο στην αυλή του, αλλά και σε άλλους χώρους.

Επισημάνθηκε επίσης πως παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται από τον Σύλλογο, πολλά από τα ζητήματα παραμένουν.

Ζητάμε είπε ο κ. Σταματάκης το σχολείο να προσφέρει στα παιδιά μας κάποια εκπαίδευση και να μην μετατρέπεται σε μια φυλακή. «Τα παιδιά ανέφερε πρέπει να γίνουν λειτουργικά, για να μπορέσουμε να τα εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο.

Σε ότι αφορά τις απαντήσεις που δίνονται από το δήμο, ειπώθηκε πως δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια προκειμένου η αυλή του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, να γίνει επιτέλους λειτουργική.

Τέλος ζητείται από τους αρμόδιους και ειδικότερα από το Τμήμα Τροχαίας να παραχωρηθεί χώρος στάθμευσης απέναντι από την είσοδο του σχολείου στα λεωφορεία που μεταφέρουν τα παιδιά προκειμένου η επιβίβαση και αποβίβαση τους να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα