Χανιά | Εγκρίθηκε το φράγμα στον Ταυρωνίτη ποταμό – Με ΣΔΙΤ και κόστος 215 εκατομμύρια

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά τους διαγωνισμούς για τέσσερα έργα μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, συνολικού προϋπολογισμού 960,14 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μετά και τη σχετική σημερινή έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ.

Από αυτά, στα Χανιά | Εγκρίθηκεεγκρίθηκε η κατασκευή φράγματος και διευθέτηση όχθης στον ποταμό Ταυρωνίτη, αξίας 215.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Υποδομών αναφέρει:

«Έργα

αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού ΠΕ Χανίων Κρήτης» με ενδεικτικό προϋπολογισμό 215,4 εκ.€ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο θα επιλύσει ένα αίτημα δεκαετιών για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων μεγάλης απόδοσης, εξοικονομώντας νερό για άλλες χρήσεις, όπως η ύδρευση οικισμών και τουριστικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία των εκτάσεων της λεκάνης απορροής του Ταυρωνίτη ποταμού, στην οποία προκλήθηκαν πολύ μεγάλες καταστροφές και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή πρόσφατα.

Η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ είναι 30 έτη, περιλαμβάνοντας 4 έτη κατασκευαστική περίοδο και 26 έτη περίοδο λειτουργίας/συντήρησης και εκμετάλλευσης της υποδομής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Χανιά | Εγκρίθηκε το φράγμα στον Ταυρωνίτη ποταμό – Με ΣΔΙΤ και κόστος 215 εκατομμύρια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Εγκρίθηκε, Ταυρωνίτη, ΣΔΙΤ, 215,chania | egkrithike, tavroniti, sdit, 215