Χανιά | Έρχεται χιονιάς ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι την Τρίτη

Βροχές την Κυριακή – Χιονιάς από Δευτέρα

Χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προβλέπεται να πέσουν στα Χανιά | Έρχεταιαπό το μεσημέρι της Δευτέρας. Η ηλιοφάνεια του Σαββατοκύριακου θα δώσει την σκυτάλη σε βροχές, ψύχος και αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες που θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη.

Για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών μίλησε στο zarpanews.gr, ο Χανιώτης μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι καλός και η

θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, με βροχές να εκδηλώνονται σταδιακά σε ολόκληρο το νησί.  Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 13 βαθμούς Κελσίου οι άνεμοι θα πνέουν από 5-6 μποφόρ και στα νότια από 7-8. Συνιστάται σε όσους ταξιδέψουν να ενημερωθούν από τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ναυτιλιακά πρακτορεία.

Την ίδια ημέρα, υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε υψόμετρα από τα 1.000 μέτρα και πάνω ενώ δεν αποκλείται να εμφανιστεί χιονόνερο και χιονονιφάδες σε ακόμη χαμηλότερες περιοχές. «Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα και όχι ανησυχητικά», επισημαίνει ο κ. Λέκκας.

Χιόνια στα χαμηλά από Δευτέρα

Για την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, προβλέπονται βροχές αλλά και χιόνια στα χαμηλά υψόμετρα.

Θέρισος, Κεραμειά, Λάκκοι και περιοχές ακόμη χαμηλότερα ενδεχομένως να δουν άσπρη μέρα, ωστόσο τα προγνωστικά στοιχεία θα είναι πιο ασφαλή από τη Δευτέρα το πρωί και μετά.

Ψύχος μέχρι την Τετάρτη

Το ψυχρό κύμα θα κορυφωθεί Τρίτη και Τετάρτη, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου και στις ορεινές περιοχές ακόμα και κάτω από το μηδέν.

«Θα είναι ένα δεύτερο κύμα από την Δευτέρα το οποίο θα έχει διάρκεια», είπε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας πως «συνιστάται προληπτικά οι κτηνοτρόφοι να εφοδιαστούν ή ακόμα και να κατεβάσουν τα ζώα τους σε χαμηλότερο σημείο» ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και διαμένουν σε ορεινές περιοχές.

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χανίων

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα είναι και ο Δήμος Χανίων για την επικείμενη κακοκαιρία. Σε ενημερωτική συνάντηση που έγινε για το θέμα σήμερα στο Δημαρχείο με τον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Μανώλη Λέκκα, δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση του ψυχρού κύματος και του ενδεχόμενου χιονιά (Δείτε εδώ).

zarpanews.gr

The post Χανιά | Έρχεται χιονιάς ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι την Τρίτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα