Χανιά | Φέρνουν άμμο σε Καλαμάκι και Αγία Μαρίνα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών

Με αναπληρώσεις άμμου στις περιοχές του κόλπου των Χανίων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με την διάβρωση των ακτών, ξεκινά το επόμενο διάστημα η εφαρμογή της μελέτης για την αναστοφή του φαινομένου που έχει εκπονήσει το ΕΛΚΕΘΕ για την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η εφαρμογή της μελέτης ξεκινά από ένα τμήμα 500 μέτρων σε Καλαμάκι – Αγ. Μαρίνα όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και όπου οι

ερευνητές έχουν υποδίεξει ως ενδεδειγμένη λύση τις αναπληρώσεις.

Η επέμβαση αυτή αποφασίστηκε ε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, τον πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ, αντιδημάρχων του Δήμου Χανίων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Την είδηση έκανε γνωστή χθες ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Χανίων, Νεκτάριος Ψαρουδάκης που ανέφερε πως η διαδικασία προβλέπει μικρές παρεμβάσεις επανάμμωσης ειδικά σε περιοχές που το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. «Σε αυτήν την βάση θα ξεκινήσουμε την διαδικασία πιλοτικά σε κάποια σημεία που θα μας υποδείξει το ΕΛΚΕΘΕ» ανέφερε.

Από τη μεριά ο κ. Καλογερής, ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε πως σε αυτήν την πρώτη φάση προκρίνεται αυτή η λύση που είναι περιβαλλοντικά ήπια και δεν επιφέρει καμία όχληση. Ωστόσο, αυτό γίνεται πιλοτικά, για να φανεί εάν πράγματι αποτελεί ενδεδειγμένη λύση και για ένα διάστημα θα παρακολουθείται διαρκώς η απόκριση σε αυτήν την παρέμβαση που θα αποτελέσει οδηγό για μονιμότερες παρεμβάσεις.

Σε ό,τι αφορά τους κυματοθραύστες στο Κολυμπάρι που έχουν φέρει άμεσο αποτέλεσμα και η παραλία έχει ανακτηθεί, σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται η κατασκευή ακόμα τριών, προς τα ανατολικά, όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Φέρνουν| Φέρνουν άμμο σε Καλαμάκι και Αγία Μαρίνα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα