Χανιά | «Φεύγει» από την Περίδου το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο – Γιατί ο Δήμος Χανίων ψάχνει άλλο κτίριο

Στέγη αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Χανίων. Μέχρι σήμερα η υπηρεσία στεγάζεται στην οδό Περίδου, σε κτίριο που είχε παραχωρήσει για χρόνια η Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων. Ωστόσο, λόγω του ότι η Μονή θέλει να εκμεταλλευτεί με διαφορετικό τρόπο το κτίριο, ο Δήμος Χανίων αναγκάζεται να αναζητήσει άλλο χώρο στο κέντρο της πόλης, τον οποίο θα μισθώνει από ιδίους πόρους.

Αυτό επιβεβαίωσε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου σε συνέντευξή

της στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο στεγαζόταν επί της Περίδου, πάνω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μια παραχώρηση χώρου πολλών ετών από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Πραγματικά η μονή έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην έδραση του κοινωνικού φαρμακείου. Πλέον όμως ο χώρος χρειάζεται να αξιοποιηθεί από την Ιερά Μονή, οπότε το ιατρείο – φαρμακείο θα φύγει.

Ο Δήμος Χανίων με την αμέριστη συγκατάθεση του Δημάρχου και σε συννενόηση με τον νυν πρόεδρο τον Μανώλη Φραγκάκη, αποφάσισε ότι πρέπει να μπει ως έτερο μέλος στην σύμπραξη αυτή. Έτσι στη θέση της Ιεράς Μονής που αποχωρεί μπαίνει ο δήμος και έτσι το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο γίνεται του Δήμου Χανίων».

Την ίδια ώρα, η κ. Ζερβουδάκη έκανε λόγο για σημαντική έλλειψη κτιρίων στον Δήμο Χανίων. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος της ενοικίασης του κτιρίου αλλά και των παρεμβάσεων που ίσως χρειαστεί:

«Είμαστε ήδη στην διαδικασία που σε λίγες μέρες θα βγει η προκήρυξη. Ψάχνουμε κτίριο στο κέντρο των Χανίων, με προϋποθέσεις που αξιολογήσουν τα μέλη του ΔΣ που γνωρίζουν καλύτερα, γιατροί και εργαζόμενοι. Ο Δήμος Χανίων θα είναι εκεί για την μίσθωση ενώ θα φροντίσει και για την ανακατασκευή ή όποια παρέμβαση του κτιρίου χρειαστεί, γιατί ο δήμος Χανίων δεν διαθέτει κτίρια για να μπορέσει να στεγάσει τις δομές του». 

zarpanews.gr

The post Χανιά | Φεύγει| «Φεύγει» από την Περίδου το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο – Γιατί ο Δήμος Χανίων ψάχνει άλλο κτίριο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα