Χανιά | Μεγάλη μείωση ενισχύσεων στους παραγωγούς φέρνει η νέα ΚΑΠ, λέει το ΚΚΕ

Τα περί μεγάλης επιτυχίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που κατάφεραν να έχουν την ίδια χρηματοδότηση των 19, 3 δις για την περίοδο 2021-2027.Τα περί δημοκρατίας της ΕΕ που νίκησε, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική της νέας ΚΑΠ που κινείται στις ίδιες ράγες με την προηγούμενη. Δηλαδή την συγκέντρωση γης, φυτικού, ζωικού κεφαλαίου και παραγωγής. Την ενίσχυση δηλαδή της επιχειρηματικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και το τελικό ξερίζωμα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Ο ίδιος ο Υπουργός ήταν σαφής στις δηλώσεις

του και χαρακτηριστικά είπε: « Η νέα ΚΑΠ θα αλλάξει πολλά πράγματα και θα προωθήσει το χτίσιμο της γεωργίας του μέλλοντος. Θα ενισχύσει τον βιώσιμο και ανταγωνιστικό γεωργικό τομέα, ο οποίος θα συμβάλει σημαντικά στην Ευρωπαϊκή Πράσινη συμφωνία, κάτι που θα αποτελέσει πρωταρχικό στόχο της Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης».

Γίνεται φανερό ότι για την προώθηση αυτής της στρατηγικής οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι αποτελούν τροχοπέδη που πρέπει να εξαλειφθεί. Ο υπουργός ξέχασε να πει και να εξηγήσει τι θα σημαίνει για τους ελαιοπαραγωγούς, τους αμπελουργούς, τους καλλιεργητές εσπεριδοειδών και άλλων δενδρωδών καλλιεργειών, η εσωτερική σύγκλιση σε ποσοστό 85%. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Ξέρει ο κ. Υπουργός ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση των ενισχύσεων για αυτό και τήρησε σιγή ιχθύος.

Το ΚΚΕ θα συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων για την επιβίωσή τους και το αίτημα για ενίσχυση με βάση την πραγματική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Μεγάλη| Μεγάλη μείωση ενισχύσεων στους παραγωγούς φέρνει η νέα ΚΑΠ, λέει το ΚΚΕ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα