Χανιά | Ο πολιτισμός χτίζει το μέλλον της Κισσάμου – Συνέδριο της ΕΠΟΦΕΚ και ημερίδες σε έξι χωριά της περιοχής

ΣταΧανιά | πλαίσια των δέκα χρόνων λειτουργία της , η ΕΠΟΦΕΚ διοργάνωσε έξι τοπικές συναντήσεις- Ημερίδες με κατοίκους χωριών σε όλη την Επαρχία Κισάμου, από την Δευτέρα 19 έως και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022. Τα θέματα των συναντήσεων αφορούσαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους.

Η ανωτέρω δράση, με γενικό τίτλο «Γέφυρες Πολιτισμού με τα χωριά της Επαρχίας Κισάμου», κορυφώθηκε με την πραγματοποίηση Συνεδρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης,

την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. Τις Ημερίδες και το Συνέδριο στην ΟΑΚ συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Κισάμου, ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά-ΚΕΔΗΠ, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών-Ίδρυμα Καψωμένου.

Όλες οι Ημερίδες και το Συνέδριο στέφθηκαν με επιτυχία. Η συμμετοχή των πολιτών στις Ημερίδες και στο Συνέδριο ήταν πολύ μεγάλη , γεγονός που θεωρείται από εμάς ύψιστης σημασίας , γιατί ακριβώς αυτός ήταν ο στόχος της δράσης μας-η κινητοποίηση και συμμετοχή των κατοίκων της ενδοχώρας της Επαρχίας Κισάμου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών τους και βέβαια η προβολή και κατάδειξη των προβλημάτων και η κοινή προσπάθεια επίλυσής τους.

Επίσης πολύ μεγάλη σημασία έχει, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της ΕΠΟΦΕΚ, κ Κουνελάκης Στέλιος, στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο, ότι η πλειοψηφία των εισηγητών προερχόταν από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν του Συνεδρίου σε έξι χωριά της Επαρχίας Κισάμου.

Κατεβάστε ΕΔΩ τον πλήρη απολογισμό των δράσεων.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ο πολιτισμός χτίζει το μέλλον της Κισσάμου – Συνέδριο της ΕΠΟΦΕΚ και ημερίδες σε έξι χωριά της περιοχής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα