Χανιά | Προσφυγή κατά της παραπομπής του σε δίκη για την υπόθεση του γηροκομείου άσκησε ο Καλογερής

Προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών κατά της παραπομπής του στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, άσκησε σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Ουσιαστικά, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επιχειρεί να καταρριφθεί το κατηγορητήριο και να μπει στο αρχείο η υπόθεση, χωρίς να εκδικαστεί στο ακροατήριο.

Αν η προσφυγή του κ. Καλογερή γίνει δεκτή από την Εισαγγελέα Εφετών, τότε θα εισαχθεί για να κριθεί περαιτέρω από το Συμβούλιο Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου

αναμένεται να εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι πράξεις που σχετίζονται με παραλείψεις και άλλα αδικήματα. Όταν ανακοινώθηκε η παραπομπή στη Δικαιοσύνη, ο κ. Καλογερής αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για τις εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε ότι τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί.

Για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα και δια παραλείψεως, παραπέμπεται ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, αλλά και ο προκάτοχός του Απόστολος Βουλγαράκης, καθώς και επτά υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας.

Στα 25 συνολικά άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, επτά είναι υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικός γιατρός, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Επίσης, κατηγορούμενοι είναι και εργαζόμενοι στη συγκριμένη ιδιωτική δομή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, επειδή επέκτεινε την άδεια λειτουργίας από 16 ατόμων σε 46, ενώ είχε ήδη λήξει και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, αλλά και επειδή παρέλειψε να σφραγίσει τη συγκεκριμένη μονάδα, μολονότι έλαβε γνώση των σοβαρότατων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στις ιδιοκτήτριες, με αποτέλεσμα το παράνομο όφελος του ιδιωτικού γηροκομείου.

The post Χανιά | Προσφυγή| Προσφυγή κατά της παραπομπής του σε δίκη για την υπόθεση του γηροκομείου άσκησε ο Καλογερής appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα