Χανιά | Πρωτοχρονιά με ανάβαση στις χιονισμένες κορυφές των Λευκών Ορέων | Pics

Άλλοι απολαμβάνουν τις πρώτες μέρες του χρόνου στη ζεστασιά του σπιτιού τους και άλλοι στις χιονισμένες κορυφές των Λευκών Ορέων, τα οποία αυτήν την εποχή είναι κυριολεκτικά λευκά.

Οι έμπειροι ορειβάτες, που αποφασίζουν να ανέβουν αυτές τις μέρες στη Μαδάρα, όπως αποκαλούν οι Χανιώτες την οροσειρά των Λευκών Ορέων, αντικρίζουν εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Όπως αυτές που κατέγραψε σήμερα ο ορειβάτης και μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού συλλόγου Χανίων, Μανώλης Πενταράκης ο οποίος ξύπνησε στις 04.00 τη νύχτα για να δει την ανατολή του ηλίου από τα 2.046 μέτρα!

Όπως είπε στην ΕΡΤ

Χανίων, ξεκίνησε την ανάβαση από το χωριό Κάμποι Κεραμειών στις 05.00 το πρωί με το θερμόμετρο να δείχνει 5 βαθμούς, καθώς το πρωί οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατάνε το χιόνι παγωμένο, με αποτέλεσμα το περπάτημα να είναι πιο εύκολο.

Στόχος του η κορυφή Σπαθί των λευκών Ορέων, σε υψόμετρο 2.046 μέτρων στην οποία έφτασε μετά από ανάβαση περίπου μιάμισης ώρας με τον κατάλληλο χειμερινό εξοπλισμό και τα απαραίτητα κραμπόν και χιονορακέτες.

Το χιόνι όπως μας είπε ξεκινάει από τα 1.600 μέτρα και έχει λιώσει σε πολλά σημεία από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Μπορεί η ανάβαση στο χιόνι να είναι δύσκολη, η θέα όμως -όπως μας είπε- τον αποζημιώνει, καθώς κάθε φορά είναι διαφορετική, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που τράβηξε στην σημερινή σύντομη βόλτα του στα λευκά Όρη. Για τον Μανώλη Πενταράκη η ορειβασία είναι τρόπος ζωής, καθώς περπατάει στα βουνά από πολύ νεαρή ηλικία, από τότε που ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί του στο βουνό.

Όσο για τους γνωστούς και φίλους του, που τους αφήνει για να ανέβει στη Μαδάρα; Οι περισσότεροι τον λένε “κουζουλό”, όλοι όμως περιμένουν να γυρίσει για να τους δείξει φωτογραφίες και βίντεο και να τους μιλήσει για την εμπειρία του.

ertnews.gr

The post Χανιά | Πρωτοχρονιά| Πρωτοχρονιά με ανάβαση στις χιονισμένες κορυφές των Λευκών Ορέων | Pics| Pics appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα