Χανιά | Βράβευση μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Θεοδωρπούλου με το BEST PRACTICE AWARD 2022

Οι μαθητές/τριες της φετινής Ε’ Δημοτικού βραβεύτηκαν με το βραβείο «BEST PRACTICE AWARD 2022 του CONNECT» για την εργασία τους σχετικά με την μελέτη του οικοσυστήματος του τόπου τους, η οποία υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2021-2022, οι μαθητές/τριες ασχολήθηκαν με την καταγραφή και μελέτη των απειλών και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματά μας και ειδικότερα το Εθνικό Πάρκο Λευκών Ορέων.

Μέσω

εφαρμογών ΤΠΕ, εξερεύνησαν το φαράγγι της Σαμαριάς και ασχολήθηκαν με την κατανόηση του  τρόπου ανάγνωσης, προσανατολισμού και επεξεργασίας ενός ψηφιακού χάρτη (GIS), αλλά και τις δυνατότητες του GPS. Στο τέλος, ετοίμασαν μία μακέτα με το φαράγγι της Σαμαριάς και συγκριμένα το σημείο «Πόρτες», όπου εφάρμοσαν έναν μηχανισμό ειδοποίησης πυρκαγιάς (fire alarm) με τη χρήση του μικροελεγκτή Arduino.

Όλη αυτή η εργασία αποτελεί μια πρωτοβουλία ανοιχτής σχολικής εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος CONNECT, το οποίο υλοποιήθηκε από το Δημοτικό μας σχολείο στο διάστημα 01/02/2022 έως 01/05/2022. Στις δραστηριότητες συμμετείχε η επιστημονική ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και οι δράσεις μας υποστηρίχτηκαν από την ΠΔΕ Κρήτης.

Τα αποτελέσματα της εργασίας των μαθητών/τριων παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Μαθητικού Συνέδριου Connect, στις 21 Μαΐου 2022 (https://www.youtube.com/watch?v=oNESRSBkSgc )

zarpanews.gr

The post Χανιά | Βράβευση| Βράβευση μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Θεοδωρπούλου με το BEST PRACTICE AWARD 2022 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Βράβευση, Θεοδωρπούλου, BEST PRACTICE AWARD 2022,chania | vravefsi, theodorpoulou, BEST PRACTICE AWARD 2022