Χανιά | Ξεκίνησαν το ταξίδι τους τα “Ανοικτά Πανιά” – Την έκθεση στο Φρούριο Φιρκά επισκέφθηκαν Σημανδηράκης και Καλογερής | Photos

Έκθεση με επιτοίχια έργα των εικαστικών Μιχάλη Κιούση και Δημήτρη Κόκορη πραγματοποιείται στο Φρούριο Φιρκά (Αίθουσες Ορόφου), στα Χανιά, 9 – 25 Ιουλίου 2021, υπό την επιμέλεια της Μυρτώς Κοντομιτάκη.

Οι δύο δημιουργοί χαρακτηρίζονται από τις συνεχείς μετακινήσεις τους ανά την υφήλιο. Σε αυτήν την παρουσίαση της δουλειάς τους μας ξανασυστήνουν εικόνες και αναφορές, που στην καθημερινότητά μας θα φάνταζαν ακόμη και αμελητέες. “Κουβαλάνε μαζί και τα παιχνίδια τους”, πολιτισμικές, εθνολογικές και ανθρωπολογικές

αναφορές από τα μέρη όπου ταξίδεψαν, ερωτήσεις και αινίγματα από τις απρόβλεπτες περιπλανήσεις του μυαλού.

Το “παρών” στην έκθεση έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής | Photosκαι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου.

Ο κ. Σημανδηράκης σε δήλωσή του επισήμανε:

«Να μπορέσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να ταυτίσουμε τον Δήμο μας ως ένα πεδίο εύφορο για καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Δεκαπέντε ξεχωριστές δημιουργίες ξεκινάνε σήμερα και θα διαρκέσουν ως τα Χριστούγεννα, θα δώσουν καλλιτεχνικό τόνο στα δρώμενα του τόπου μας κι ελπίζω οι πολίτες και οι επισκέπτες των Χανίων να τα αγκαλιάσουν.

Προσπαθούμε να καλέσουμε τον κόσμο να επισκεφθεί το Φιρκά και να δει το φρούριο μέσα από μία άλλη δράση, αυτή της τέχνης και του πολιτισμού.»

Ο Νίκος Καλογερής στάθηκε στη σημασία του πολιτισμού μας:

«Σήμερα δείχνουμε οτι θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε μία πορεία πολιτισμού με παράδοση χιλιετηρίδων. Σήμερα σαλπάρουμε από το ιστορικό φρούριο Φιρκά για ένα ταξίδι 6 μηνών, με πάρα πολλές εκδηλώσεις και κάνουμε μία προσπάθεια να ξαναδείξουμε σε όλους οτι ο πολιτισμός μας έχει συνέχεια και μέλλον, με τη στήριξη όλων.»

Η κα Παπαδοπούλου δήλωσε:

«Με την παρούσα έκθεση των εικαστικών  Κιούση και Κόκορη, τα Ανοικτά Πανιά ξεκινούν το ταξίδι τους σε χώρους των Χανίων. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει με χαρά σε αυτό το ταξίδι ανοίγοντας αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, όπου θα φιλοξενηθούν πολλές δράσεις, μέσα από τις οποίες συνδέουμε το παρελθόν με το παρόν του σύγχρονου πολιτισμού. Η συνεργασίας Δήμου, Περιφέρειας και Εφορείας Αρχαιοτήτων αποδίδει γόνιμα αποτελέσματα προς όφελος των κατοίκων, που ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν τις εκθέσεις.»

Στο πλαίσιο της έκθεσης, τις δύο Παρασκευές 16 και 23 Ιουλίου 2021, (ώρα έναρξης 10πμ και διάρκεια 3 με 4 ώρες), οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν Εργαστήρι Σχεδίου στο ιστορικό λιμάνι των Χανίων, “Urban Sketching in Chania: Κατά πόσο ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνει το έργο ενός καλλιτέχνη”, που θα αφορά άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας και επιπέδου, στο σχέδιο και τη ζωγραφική.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ξεκίνησαν| Ξεκίνησαν το ταξίδι τους τα “Ανοικτά Πανιά” – Την έκθεση στο Φρούριο Φιρκά επισκέφθηκαν Σημανδηράκης και Καλογερής | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα