Χανιά | Ξεκίνησε το 4o Μεσογειακό Φόρουμ στο ΜΑΙΧ

Το 4o Μεσογειακό Φόρουμ (MEDFORUM) για Διδακτορικούς φοιτητές και νέους ερευνητές θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) από τις 4 μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Καθώς το Διεθνές Κέντρο Προηγμένων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών (CIHEAM – International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies) γιορτάζει την 60η επέτειο από την ίδρυση του, το φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο

Χανίων και την Γενική Γραμματεία του CIHEAM στο Παρίσι. Επιστημονικός υπεύθυνος της συνάντησης είναι ο Δρ Παναγιώτης Καλαϊτζής, Συντονιστής Σπουδών και Έρευνας του τμήματος Γενετικής & Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών του ΜΑΙΧ.

Το φετινό θέμα του Φόρουμ είναι η Μεσογειακή γεωργία και τα συστήματα διατροφής στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και της αγροδιατροφικής κρίσης. Το MEDFORUM στοχεύει στη δημιουργία ενός φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών και τις τελευταίες ερευνητικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονται με κάθε πτυχή της Μεσογειακής Γεωργίας και δασοκομίας.

Το MEDFORUM παρέχει την ευκαιρία σε διδακτορικούς φοιτητές και νέους ερευνητές να ανταλλάξουν ιδέες με διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες οι οποίοι θα παρουσιάσουν νέα ερευνητικά ευρήματα που αφορούν την αγροδιατροφή, την αγροτική ανάπτυξη, την γεωργική βιοτεχνολογία και τη βιωσιμότητα στην λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο.

Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της συνάντησης σχετίζονται με:
• Νέες μεθοδολογίες και στρατηγικές για τη βελτίωση της διατροφικής αξίας, της υγείας και της βιωσιμότητας στα αγροδιατροφικά συστήματα
• Γεωπονικές και δασοκομικές καινοτομίες και τεχνολογίες
• Γενετικοί πόροι, διαχείριση και χρήση υδάτινων πόρων για βιώσιμη παραγωγή και ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή
• Βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας των καλλιεργειών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του φόρουμ όπου θα σας δίνεται και η δυνατότητα της online παρακολούθησης της συνάντησης. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ξεκίνησε| Ξεκίνησε το 4o Μεσογειακό Φόρουμ στο ΜΑΙΧ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα