Χαρά Κορακάκη: Μία Χανιώτισσα συνδυάζει γεύση και υγιεινή διατροφή στο food blog της

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η κτηνίατρος, Χαρά Κορακάκη που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με την μεγάλη της αγάπη, την μαγειρική.

Εδώ και δύο χρόνια έχει το δικό της food blog στο Instagram συνδυάζοντας την γεύση με την υγιεινή διατροφή. Τα όσα ανέφερε είναι χαρακτηριστικά:

“Η

ιδέα αυτού του μπλογκ ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν έπρεπε να μείνω σε απομόνωση λόγω της πανδημίας και δεν επιτρεπόταν να βρεθώ με φίλους ή να βγω από το σπίτι. Οπότε ήθελα να βρω κάτι δημιουργικό που θα με χαλαρώνει και θα γεμίζει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μου..

Τώρα πλέον, που δουλεύω πλήρες ωράριο είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσω το επάγγελμα μου (δουλεύω ως κτηνίατρος μικρών ζώων σε μία κλινική στην Αγγλία) και πρέπει να ξυπνάω πριν ξεκινήσω δουλειά, για να μαγειρέψω και να βγάλω φωτογραφίες.

Επίσης το Σαββατοκύριακο προσπαθώ να φτιάξω περισσότερες συνταγές, καθώς έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ο στόχος αυτού του μπλογκ είναι να δείξω στον κόσμο ότι μπορείς να συνδυάσεις γεύση και υγιεινή διατροφή! Προτιμώ να χρησιμοποιώ αγνά υλικά (όπως μέλι, βρώμη, βούτυρα ξηρών καρπών, φρούτα και λαχανικά) και να φτιάχνω τις παρασκευές μου από την αρχή. Επίσης οι περισσότερες συνταγές μου είναι αρκετά εύκολες και απαιτούν λίγο χρόνο, έτσι ώστε να είναι προσιτές και από πολυάσχολους ανθρώπους.

Θα πρότεινα να δοκιμάσετε κάποια συνταγή για μπαλίτσες ενέργειας (έχω πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς), καθώς είναι πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ για πριν το γυμναστήριο ή και να το έχεις μαζί σου στη δουλειά. Για αυτούς που καταναλώνουν κρέας, η συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με φέτα και σπανάκι είναι η αγαπημένη μου αλμυρή συνταγή. Αν δεν τρώτε κρέας, θα πρότεινα τα μπιφτέκια από όσπρια, τα οποία είναι και εξαιρετική επιλογή για παιδιά. Τέλος, θα πρότεινα να δοκιμάσετε μία συνταγή για πάνκεικς, που είναι η αδυναμία μου!

Σχετικά με τον όρο superfoods, προσωπικά δεν μου αρέσει να τον χρησιμοποιώ. Δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος και είναι κυρίως όρος μάρκετινγκ… Υπάρχουν πολλές ευεργετικές τροφές που κάποιος μπορεί να εντάξει στη διατροφή του, όπως τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι και η κινόα κ.α

Τέλος, να αναφέρω ότι το όνομα του μπλογκ μου είναι @haras_foodblog και οτιδήποτε απορία έχετε, μπορείτε να μου στείλετε ένα μήνυμα και θα τη λύσω μετά χαράς. Αν δοκιμάσετε κάποια από τις συνταγές μου, αναμένω εντυπώσεις και σχόλια”

zarpanews.gr

The post Χαρά Κορακάκη: Μία Χανιώτισσα συνδυάζει γεύση και υγιεινή διατροφή στο food blog της appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα