Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους

Δοκιμάστε να φτιάξτε τον απόλυτο χριστουγεννιάτικο κορμό με φρούτα του δάσους για το εορταστικό τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Για το παντεσπάνι

3 αυγά2 κρόκους70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο20 γρ. κακάο, κοσκινισμένοξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για την μους της γέμισης

6 ασπράδια1 πρέζα αλάτι30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική120 γρ. κουβερτούρα20 γρ. βούτυρο

Για το γλάσο

300 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη100 γρ. φρούτα, του δάσους

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε

τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί διαστάσεων 25×35 εκ.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κοσκινισμένο κακάο και το ξύσμα.

Aνακατεύουμε ελαφρά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας προσπαθώντας να μην χάσουμε πολύ όγκο από το μείγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Για να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί θα πρέπει να τρυπήσουμε το παντεσπάνι με ένα μαχαίρι, και αν βγει καθαρό τότε έχει ψηθεί.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.

Για τη μους

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με 1 πρέζα αλάτι, και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι που να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο, μεταφέρουμε στα μικροκύματα στα 800 Watt για 30 δευτερόλεπτα, και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ, παίρνουμε το 1/3 από την μαρέγκα την προσθέτουμε στη σοκολάτα, και ανακατεύουμε ελαφρά με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Την υπόλοιπη μαρέγκα την προσθέτουμε σε 2 μέρη στο μείγμα ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί πλήρως.

Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.

Για το γλάσο

Τοποθετούμε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μεσαίο μπολ.

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στη κουβερτούρα. και αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό ώστε να μαλακώσει.

Ανακατεύουμε το μείγμα με μια πλαστική σπάτουλα για να ομοιογενοποιηθεί.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσει καλά.

Για το στήσιμο

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα από το παντεσπάνι, και το μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας με την μεγάλη μεριά προς το μέρος μας.

Απλώνουμε το μείγμα της μους ομοιόμορφα και τυλίγουμε προσεκτικά.

Αφαιρούμε την γκανάζ από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, και τη χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

Απλώνουμε την γκανάς με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια από το ρολό.
Τοποθετούμε από πάνω τα μούρα, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα