Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Δοκιμάστε να φτιάξετε το πιο εύκολο και νόστιμο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ένα παραδοσιακό και νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που θα λατρέψετε.

Συστατικά

1 κρεμμύδι, ξερό1 καρότο6 κ.σ. ελαιόλαδο1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο1 κ.σ. πελτέ ντομάτας25 ml ούζο400 γρ. ντομάτα κονκασέ1 1/2 λίτρο ζωμό, λαχανικών2 φύλλα δάφνηςξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνιχυμό λεμονιού, από 1/2
λεμόνι500 γρ. κοφτό μακαρονάκιαλάτιπιπέρι

Για το σερβίρισμα

κάππαρηφέταρίγανη, φρέσκιαπιπέρι , φρεσκοτριμμένο1 λεμόνιελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε κυβάκια μεγέθους 0,5-1 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.Πλένουμε καλά το χταπόδι, κόβουμε το στόμα και το κομμάτι που είναι πάνω και κάτω από τα μάτια και τα πετάμε.Γυρνάμε την κουκούλα ανάποδα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως με το μέγεθος που θέλουμε.Ρίχνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, και ανακατεύουμε.Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να ρουφήξουν όλα τα υγρά.Σερβίρουμε με κάπαρη, λίγη τριμμένη φέτα, φρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 φέτα λεμόνι, και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

The post Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χταπόδι,chtapodi