Διαμαρτύρονται οι μουσικοί και στα Χανιά για την υποβάθμιση των σπουδών τους | Video + Photos

| Video + Photos

Επίθεση απέναντι στα επαγγελματικά τους δικαιώματα και προσπάθεια υποβάθμισης των πτυχίων τους, βλέπουν οι μουσικοί και στα Χανιά πίσω από το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε πριν τις γιορτές και εξισώνει τα πτυχία των ωδείων με απολυτήρια λυκείων.

Το παράρτημα Χανίων του Μουσικού Συλλόγου Ελλάδας που εκπροσωπεί δεκάδες εργαζόμενους στον κλάδο, διοργάνωσε το μεσημέρι της Τρίτης παράσταση διαμαρτυρίας

έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση στον κλάδο.

Η πρόεδρος του παραρτήματος, Εύη Γεωργουσουπούλου, σε δηλώσεις τις σημείωσε πως «το προεδρικό διάταγμα εξισώνει τις σπουδές τις καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με το απολυτήριο λυκείου». «Θέλουμε δημόσια, δωρεάν μουσική εκπαίδευση από μικρή ηλικία μέχρι πανεπιστημιακό επίπεδο, με ευθύνη του κράτους» ανέφερε, σημειώνοντας πως η καλλιτεχνική εκπαίδευση στην χώρα μας είναι κυρίως ιδιωτική, πολυετής και πολυδάπανη.

Την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό μετέφερε ο πρόεδρος του σωματείου, Ιωσήφ Αποστολάκης. «Αυτό που συμβαίνει στον κλάδο δείχνει πως έχει εξαπλωθεί σε όλους τους κλάδους η προσπάθεια ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων» τόνισε.

Από το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Μαρία Γιαννάκη, ζήτησε αφενός την απόσυρση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος, αφετέρου την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών μέσα από τα σχολεία.

zarpanews.gr

The post Διαμαρτύρονται οι μουσικοί και στα Χανιά για την υποβάθμιση των σπουδών τους | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα