Δημήτρης Κουτσούμπας στον SUPER FM: «Μας αγαπάνε αλλά δεν μας παντρεύονται» | Ηχητικό

Με την παρουσία του στην εκδήλωση προς τιμήν του Μάνου Κατράκη, στο ιστορικό καφέ «Κήπος» στα Χανιά, ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας την περιοδεία του στην Κρήτη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, φιλοξενήθηκε το μεσημέρι στον SUPER FM 89,6, όπου μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως ενώ οι απόψεις και ιδέες του ΚΚΕ

έχουν «ηγεμονική θέση» στην κοινωνία, αυτό δεν μεταφράζεται σε εκλογική στήριξη.

«Συναντάμε την ηγεμονική θέση των ιδεών και των απόψεων του ΚΚΕ στην κοινωνία, άσχετα με το ψηφίζει ο κόσμος. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται να ενεργοποιηθεί ο καθένας μέσα στο κίνημα» ανέφερε καλώντας τον λαό «να δει ποιες είναι οι δυνάμεις που σταθερά και με συνέπεια έχουν προοδευτικό πρόσημο» και να συνταχθεί με το κόμμα, κλείνοντας τα αυτιά σε διάφορους «δήθεν αντιδραστικούς και ευρωσκεπτικιστές».

«Όντως μέχρι σήμερα, μας αγαπάνε, μας εκτιμάνε, άλλα δεν μας παντρεύονται. Πιστεύουμε ότι πλέον υπάρχει πείρα. Ο κόσμος γνώρισε και την πρώτη φορά Αριστερά και πρέπει να δει ότι αυτή η κατάσταση είναι αδιέξοδη, να βγάλει συμπεράσματα από τις μέχρι στιγμής επιλογές του και να στηρίξει το ΚΚΕ» ανέφερε.

«Εμείς δεν είμαστε γενικά αριστεροί, είμαστε Κομμουνιστές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας σε άλλο σημείο της συνέντευξης και προσέθεσε: «Νομίζουμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία περί αριστερών – δεξιών, κεντρώων και να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Δεν λέει τίποτα να είσαι δεξιός ή αριστερός, δεν βρίσκεις άκρη. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ο διαχωρισμός που υπάρχει είναι κοινωνικοταξικός. Δηλαδή ο άνεργος, ο καταπιεσμένος, ο εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο εργάτης, οι γυναίκες, όλοι αυτοί έχουν κοινά συμφέροντα ενάντια στους εφοπλιστές, τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους τραπεζίτες, αυτούς που δεν ξέρουν τι έχουν».

Ενημέρωση για τις συμφωνίες με Αμερική – ΝΑΤΟ

«Δεν μας τιμά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι ανακοινώνουν το περιεχόμενο των συμφωνιών –ή έστω ένα μέρος τους- για την αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας, τη επέκταση του συμβολαίου, τα F16 κλπ. Δεν μπορεί ο ελληνικός να μένει στο σκοτάδι» τόνισε, προσθέτοντας πως «είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να ενημερώσει τον λαό». «Εν ονόματι της λεγόμενης «μεγάλης ιδέας» του κυρίου Τσίπρα περί γεωστρατηγική αναβάθμιση, οδηγούμαστε σε αναβάθμιση πολεμικής εμπλοκής και κινδύνων» σχολίασε προσθέτοντας πως από την Σούδα ξεκινούν οι «δολοφονικές επιθέσεις» σε βάρος άλλων λαών της περιοχής, καθώς «είναι κρίσιμο το γεωστρατηγικό σημείο, γι’ αυτό και ενδιαφέρονται τόσο πολύ οι Αμερικάνοι».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, απάντησε:
«Μέχρι σήμερα αυτό που έχει δημιουργήσει κινδύνους και καταστροφές και στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα, ούτε στην οικονομία ούτε στην γεωστρατηγική αναβάθμιση. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι εφόσον οι ίδιες οι βάσεις, η Βάση της Σούδας δημιουργεί πρόβλημα και μάλιστα πολύπελυρο –σκεφτείτε το προσφυγικό: Ποιος το δημιουργεί; Όταν από την Βάση της Σούδας ξεκινά ο βομβαρδισμός στη Συρία; Από πού έρχονται οι άνθρωποι; Σκεφτείτε την καταστροφή που γίνεται στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων. Και αυτά είναι οι παράπλευρες απώλειες, γιατί για μας το ουσιαστικό είναι η συμμετοχή σ’ αυτήν την λυκοσυμμαχία. Και από την άλλη μεριά σε εμποδίζει να ανοίξει δρόμους συμμαχιών, αμοιβαίων διπλωματιών σχέσεων με άλλες χώρες του κόσμου και είστε εγκλωβισμένος σε αυτήν την λογική».

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση με αφορμή τα νέα μέτρα που θα τεθούν προς ψήφιση στη βουλή, ειδικά στα εργασιακά, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της υποδόσης του Φεβρουαρίου.

Ακούστε τι είπε ο κ. Κουτσούμπας στη Φανή Νικηφοράκη και στον Ανδρέα Γερακάκη:

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα