Δολοφονία στη Νέα Ιωνία: Αυτό είναι το όχημα – «σφραγίδα» της σκληρής συμμορίας

Φωτογραφίες από το θηριώδες όχημα-«σφραγίδα» της σκληρής συμμορίας, που αναζητείται για τη δολοφονία 39χρονου υδραυλικού σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία (δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για το μαύρο -εντυπωσιακών διαστάσεων- τζιπ, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έξω από το μαγαζί όπου έγινε η ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, οι δράστες το εγκατέλειψαν εκεί πάνω στον πανικό τους, όταν

αντιλήφθηκαν ότι θαμώνας του καταστήματος έχει δεχτεί αδέσποτη σφαίρα.

Το τζιπ που «πρόδωσε» τη συμμορία

Το θηριώδες τζιπ ήταν γνωστό στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς φέρεται να το χρησιμοποιούν άτομα που παρακολουθούνταν για σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Το συγκεκριμένο όχημα, αμερικάνικης κατασκευής, χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως όχημα-«σφραγίδα» της οργάνωσης.

Δεν είναι τυχαίο που ήταν για ώρες παρκαρισμένο σε «περίοπτη» θέση έξω από το κλαμπ που ελεγχόταν από τη συγκεκριμένη ομάδα στο κέντρο της Αθήνας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι μέλη της συμμορίας μετακινούνταν καθημερινά με αυτό για να κάνουν τις «δουλειές» τους, με αποτέλεσμα να γίνει το «σήμα κατατεθέν» τους.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η παρουσία του έξω από το κατάστημα στη Νέα Ιωνία ήταν αυτή που «πρόδωσε» από την πρώτη στιγμή την ταυτότητα των εμπλεκομένων.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ζήτησαν από τη Δίωξη Εκβιαστών (που είχε ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη συμμορία) τους φακέλους 4-5 ατόμων, που αποτελούν τους βασικούς υπόπτους για το έγκλημα.

Το γεγονός ότι είχε προηγηθεί της δολοφονίας μεγάλη έρευνα για τη συγκεκριμένη συμμορία, που ελέγχει νυχτερινό κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, δίνει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεγάλο «προβάδισμα» στις Αρχές, όσον αφορά στον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων. Ειδικές υπηρεσίες γνώριζαν πολύ καλά το προφίλ των ατόμων αυτών αλλά και λεπτομέρειες για τη δράση τους.

Ταυτοποιήθηκαν 4 άτομα

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ταυτοποιήσει τα τέσσερα από τα εφτά άτομα που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Ιωνία. Χθες υπήρχε έντονος φόβος ότι οι δράστες μπορεί να διέφυγαν στην Αλβανία, ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες φαίνεται ότι οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες που δείχνουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών παραμένουν στη χώρα μας.

Με το θέμα ασχολούνται και αλβανικά ΜΜΕ που γράφουν: «Τα μέλη της συμμορίας εκπαιδεύονται ως σωματοφύλακες αλλά αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών και την πορνεία. Οι Αρχές ψάχνουν εφτά Αλβανούς, με ηγέτη τον…, που έχει σημαδέψει με τατουάζ το σώμα του».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι για τη δολοφονία του άτυχου υδραυλικού, που ήταν θαμώνας του καταστήματος και δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα, διατηρούν «διαύλους» επικοινωνίας με άτομα στην Αλβανία, τα οποία θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τη φυγάδευσή και την υπόθαλψή τους.

«Οι ύποπτοι είναι πολύ επικίνδυνοι, διαθέτουν ομάδα υποστήριξης και δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις Αρχές.

Είχαν χαρτογραφηθεί ως ομάδα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Έχουν το προφίλ των σκληρών κακοποιών που ανοίγουν πυρ χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό φάνηκε και στη Νέα Ιωνία, όπου δεν δίστασε ένας από αυτούς να πυροβολήσει εννιά φορές μέσα σε κλειστό χώρο, αδιαφορώντας για το κατά πόσο μπορεί να τραυματιστεί κάποιος θαμώνας του μαγαζιού», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η Αστυνομία διαθέτει πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ προτεραιότητα δίνεται στην εξέταση δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που βρέθηκε στα αυτοκίνητα των δραστών.

Η εκτίμηση των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας είναι ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ δεν πήγε στο μπαρ με σκοπό να πυροβολήσει αλλά αυτό προέκυψε μετά τον τσακωμό που είχε η ομάδα του με άλλα άτομα αλβανικής καταγωγής.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν μπει στο παρελθόν στο μικροσκόπιο για «προστασίες» σε μαγαζιά και ναρκωτικά. Από τους επτά που συμμετείχαν στο επεισόδιο έχουν ταυτοποιηθεί οι τέσσερις. Το δεύτερο όχημα των δραστών εντοπίστηκε το πρωί στου Γκύζη, ενώ το πρώτο ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα όπου έγινε η επίθεση.

Ποιο ήταν το θύμα

Το θύμα είναι ένας 39χρονος υδραυλικός, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δέχτηκε «αδέσποτη» σφαίρα στην κλείδα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω το ένα από τα δύο αυτοκίνητά τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα αυτοκίνητα αυτά ήταν νοικιασμένα με πλαστές ταυτότητες.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα βρισκόταν στο μαγαζί με την παρέα του και παρακολουθούσε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και έπινε ποτό. Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί εφτά Αλβανοί. Αρχικά τρεις και στη συνέχεια τέσσερις.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ξεκίνησε άγριος καυγάς μεταξύ τους. Τότε, ένας από την παρέα των επτά, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εννιά φορές με μία από τις σφαίρες να καταλήγει στην ωμοπλάτη του θαμώνα που καθόταν σε παρακείμενο τραπέζι και δεν είχε σχέση μαζί τους.

Πρόκειται για τον 39χρονο Αλβανό, ο οποίος όμως δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για λίγο η ταυτοποίησή του. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ωστόσο, είχε χάσει πολύ αίμα και μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

ieidiseis.gr

The post Δολοφονία στη Νέα Ιωνία: Αυτό είναι το όχημα – «σφραγίδα» της σκληρής συμμορίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία, Ιωνία, Αυτό,dolofonia, ionia, afto