Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για τα απανωτά φάουλ της Εύας Καϊλή – Μεγαλώνει η απόσταση με την ευρωβουλευτή

Μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Τα απανωτά φάουλ της το τελευταίο διάστημα συνεχίζονται και όλα έχουν κοινή συνισταμένη το βλέμμα της προς τα δεξιότερα…

Τελευταίο κρούσμα ήταν η εκτός γραμμής ψήφιση για γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του προερχόμενου

από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Αλεσάντρο Τσιοτσέτι. Και αυτό γιατί η κ. Καϊλή, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για αποχή, στήριξε τον Ιταλό κεντροδεξιό συνάδελφό της, με την ίδια να υποστηρίζει ότι το κριτήριό της ήταν οι ικανότητές του ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφίους που ανήκαν όλοι στο ΕΛΚ. Την ίδια στάση είχε και μια Ιταλίδα συνάδελφός της.

Η στάση της αυτή προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στους ευρωσοσιαλιστές όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πυροδοτήσει κύκλο εσωστρέφειας ούτε να ξεκινήσει δημόσια αντιπαράθεση με την ευρωβουλευτή. Στελέχη του κόμματος όμως σημείωναν με νόημα ότι “οι αποφάσεις της σοσιαλιστικής ομάδας έπρεπε να γίνουν σεβαστές, διαφωνούμε με αυτές τις προσωπικές επιλογές, οι οποίες κρίνονται”.

Τα φάουλ της Ε. Καϊλή που καταγράφονται…
Αυτό δεν ήταν το μόνο πολιτικό “παράπτωμα” της κ. Καϊλή που προκάλεσε δυσαρέσκεια.

Η ευρωβουλευτής, όπως και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, δεν πήγε την περασμένη εβδομάδα στη ΔΕΘ για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ είχε βρεθεί εκεί λίγες ημέρες νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων από τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο συνέδριο του Economist που διεξαγόταν το ίδιο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Politico η Ελληνίδα αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής εμφανιζόταν να μη βιάζεται ιδιαίτερα για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA). Η ίδια προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά σε συνέντευξή της αμέσως μετά στα ΝΕΑ κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους για το σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη “Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Αρχές Αυγούστου είχε προκληθεί σάλος με την κ. Καϊλή, καθώς έδωσε συνέντευξη στην ακροδεξιά συνομωσιολογική εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, με το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του κόμματός της, έσπευσε κατευθείαν να το υποβαθμίσει, λέγοντας ότι έχει τύχει και σε εκείνη και ότι είναι γενικά ένα πρόβλημα στην Ευρώπη.

To έμμεσο μήνυμα Ανδρουλάκη
Πάντως από τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Πέμπτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε απαντήσει εμμέσως πλην σαφώς για όσους τυχόν λοξοκοιτάζουν προς ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ: “Εγώ δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ-μάρκετ. Είμαστε κόμμα με αξίες, με αρχές, με ιδεολογία. Και τα στελέχη που έχουμε οφείλουν να λειτουργούν σε ένα πλαίσιο. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τη θεωρία ότι μπορεί ο καθένας να υπηρετεί το οτιδήποτε με μόνο στόχο να έχει μία καρέκλα εξουσίας”.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αύριο θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις υποκλοπές. “Πρέπει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία είναι εγγυητής του πολιτεύματος να βοηθήσει για την ομαλοποίηση του πολιτικού κλίματος της χώρας, χωρίς συνωμοσιολογίες και χωρίς διχαστικά διλήμματα που οδηγούν στη συγκάλυψη”, είπε χαρακτηριστικά στη ΔΕΘ.

thetoc.gr

The post Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ για τα απανωτά φάουλ της Εύας Καϊλή – Μεγαλώνει η απόσταση με την ευρωβουλευτή appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα