Είναι σίγουρα δημόσιο; Χρήματα από τους αθλούμενους πολίτες θα εισπράττει το ΕΑΚ Χανίων | Έγγραφο

Συνδρομή ύψους 5 ευρώ τον μήνα ή 50 ευρώ τον χρόνο από όσους πολίτες χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Χανίων (όχι τους αθλητές των συλλόγων), θα επιβάλει η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων | Έγγραφοαπό τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο και επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr και ο πρόεδρος του ΕΑΚ, Παναγιώτης Σβουράκης. 

Στο έγγραφο, που παρατίθεται παρακάτω, αναφέρεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί μηχανισμός ελέγχου όλων των εισερχόμενων στις εγκαταστάσεις του

σταδίου. Θα εκδίδεται για αυτόν τον σκοπό κάρτα άθλησης, για την οποία απαιτούνται δικαιολογητικά, όπως γνωμάτευση καρδιολόγου και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test, όπως επίσης υπεύθυνη δήλωση του ίδιου του αθλούμενου, μαζί με φωτογραφία για την κάρτα.

Κι αν αυτά είναι απόλυτα λογικά, καθώς πράγματι, πρέπει ο αθλούμενος να είναι υγιής, η διοίκηση του ΕΑΚ προσθέτει πλέον και την προϋπόθεση να πρέπει να πληρωθεί συνδρομή 5 ευρώ τον μήνα, ή 50 ευρώ τον χρόνο, για να εκδοθεί η κάρτα άθλησης.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΑΚ, Παναγιώτη Σβουράκη, υπήρξε επβεβαίωση της πρόθεσης αυτής, με τον πρόεδρο να δηλώνει ότι είναι μια πρακτική που ήδη ισχύει στα περισσότερα ΕΑΚ της χώρας.

Ο κ. Σβουράκης ανέφερε ακόμα ότι η συνδρομή έχει επιλεγεί να είναι συμβολικού ύψους, ακριβώς για να μην απαγορεύει σε όσους επιθυμούν, να αθληθούν. Στην επισήμανση ότι υπάρχουν άνθρωποι που απλά περιστασιακά επιλέγουν να τρέξουν στο γήπεδο, ο κ. Σβουράκης απάντησε ότι γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα της πληρωμής ανά μήνα.

Στην επισήμανση ότι το ΕΑΚ Χανίων είναι μια δημόσια δομή που χρηματοδοτείται από το κράτος, ο πρόεδρος του ΕΑΚ ανέφερε πως η ΓΓΑ απαιτεί από το ΕΑΚ να επιδεικνύει έσοδα και είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοήσει.

Κοινώς, το ελληνικό δημόσιο ζητάει από τους πολίτες να ξαναπληρώσουν για κάτι που ήδη χρηματοδοτούν από τους φόρους τους.

Πάντως, αναμένεται να υπάρξουν κάποιες κατηγορίες πολιτών που θα εξαιρεθούν της συνδρομής, για τις οποίες θα υπάρξει απόφαση αργότερα.

Δείτε το έγγραφο:
zarpanews.gr

The post Είναι σίγουρα δημόσιο; Χρήματα από τους αθλούμενους πολίτες θα εισπράττει το ΕΑΚ Χανίων | Έγγραφο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα