Εκλογές ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή του Ντόναλντ Tραμπ – Οι κρίσιμες κάλπες

Τίποτα δεν πτοεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από το να βάλει ξανά υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2024, ούτε καν η έρευνα του FBI που εκκρεμεί εις βάρος του.

Αυτό απέδειξε και η χθεσινή εξαγγελία του μεγιστάνα περί μίας μεγάλης και σημαντικής ανακοίνωσης εκ μέρους του την ερχόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου. Οι εικασίες για το περιεχόμενο της επικείμενης δήλωσης Τραμπ είναι αρκετές, ωστόσο,

έδαφος κερδίζει η πρόβλεψη πως θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει ξανά την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Γιατί δεν έκανε τη μεγάλη ανακοίνωση χθες;
Δήλωση που αρκετοί προέβλεπαν πως θα γίνει χθες, κατά την προεκλογική του συγκέντρωση στο Ντέιτον του Οχάιο, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, που ξεκινούν σήμερα στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη φήμη που έχει ως απρόβλεπτου ηγέτη και ανέβαλε τις ανακοινώσεις για την επόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως δεν θέλει να επισκιάσει την εκλογική αναμέτρηση για τη Γερουσία και τη Βουλή.

Την ίδια ώρα το πλήθος περίμενε με ανυπομονησία τα… καλά νέα, με τον πρώην πρόεδρο να περιορίζεται σε ανέκδοτα και ιστορίες από τη ζωή του, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν τους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες στις 8 Νοέμβρη.

«Αυτή η χώρα έχει τρελαθεί. Υπάρχει μόνο μία επιλογή για να τελειώσει αυτή η τρέλα. Εάν υποστηρίζετε την καταστροφή της Αμερικής, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσετε τους ριζοσπαστικούς αριστερούς τρελούς, τους ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς. Και αν θέλετε να σταματήσετε την καταστροφή της χώρας μας και να σώσετε το αμερικανικό όνειρο, τότε αύριο θα πρέπει να ψηφίσετε Ρεπουμπλικάνους», είπε.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του την παραμονή των εκλογών ελλόχευε κινδύνους. Μερικοί από τους «στρατηγούς» του Τραμπ θεώρησαν ότι ανακοινώνοντας την παραμονή των εκλογών την υποψηφιότητά του, θα διεκδικούσε τα εύσημα για την παροχή ώθησης στους Ρεπουμπλικάνους εάν κέρδιζαν. Ταυτόχρονα, όμως, άλλοι τον προειδοποιούσαν πως εάν οι Δημοκρατικοί κέρδιζαν, ίσως του χρέωναν την ήττα.

Το επιτελείο του στάθμισε τα δεδομένα και έλαβε την κρίσιμη απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η εκ νέου υποψηφιότητά του σίγουρα δεν θα πέσει ως κεραυνός εν αιθρία στους οπαδούς του, καθώς το σχέδιο «Τραμπ 2024» βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μήνες.

Εάν τελικά προβεί στις ανακοινώσεις και δεν υπάρξει ανατροπή, ο Τραμπ θεωρειται πως θα είναι ο νικητής των προκριματικών προεδρικών εκλογών των Ρεπουμπλικανών το 2024. Αν κάποιος τολμήσει να είναι εναντίον του, σχολιάζει ο Guardian.

Άνοιξαν οι κάλπες
Οι Αμερικανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές που μπορεί να δώσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στους Ρεπουμπλικανούς, να περιορίσουν τις εξουσίες του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τα δύο εναπομείναντα χρόνια της θητείας του.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 06:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα είτε πρόωρα είτε με επιστολική ψήφο.

Στις εκλογές αυτές το διακύβευμα είναι η πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, τα δύο σώματα του Κογκρέσου, το Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου Μπάιντεν.

The post Εκλογές ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή του Ντόναλντ Tραμπ – Οι κρίσιμες κάλπες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα