Έρχεται στα Χανιά η «διαλογή στην πηγή»: Στον Δήμο Πλατανιά το πρώτο «Πράσινο Σημείο» – Πού θα γίνει, πώς θα λειτουργεί για τους κατοίκους

Σε  οικόπεδο έξω από το Συρίλι, μακρυά από τους οικισμούς, στην ΔΕ Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, δημιουργείται το πρώτο «Πράσινο Σημείο» για την διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην Π.Ε. Χανίων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του τρόπου διαχείρισης απορριμμάτων.

Όπως εξήγησε στο zarpanews.gr o Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στο σημείο, θα συλλέγονται σε χωριστές ροές, μόνο ανακυκλώσιμα υλικά -και όχι σύμμικτα απορρίμματα- όπως χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, πράσινα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα είδη αποβλήτων με στόχο να εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών σε

ακτίνα 10 χιλιομέτρων, με εκτιμώμενους 13.500 περίπου κατοίκους δηλαδή το 80% του πληθυσμού του Δήμου Πλατανιά.

Η δράση χρηματοδοτείται με 1 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου και η απόφαση ένταξης δημοσιεύθηκε χθες. 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα:

Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την ανάπτυξη και λειτουργία πράσινου σημείου.Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για το πράσινο σημείο.Τεχνικός σύμβουλος για την δημιουργία πράσινου σημείου.

Στόχος είναι να μειωθεί η ανεξέλεγκτη και παράνομη διάθεση αποβλήτων, να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία και να εξοικονομούνται φυσικοί πόροι για τις μελλοντικές γενιές.

Πώς θα λειτουργεί

Στο σημείο, θα δημιουργηθεί ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με τις κατάλληλες από τον Δήμο υποδομές, εξοπλισμό και οργάνωση, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά που θα συλλέγονται σε διαφορετικές ροές, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό, όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Τα υλικά στη συνέχεια θα επαναπροωθούνται για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση.

Στον χώρο προβλέπονται επίσης θέσεις στάθμευσης, για την διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών.

zarpanews.gr

The post Έρχεται στα Χανιά η «διαλογή στην πηγή»: Στον Δήμο Πλατανιά το πρώτο «Πράσινο Σημείο» – Πού θα γίνει, πώς θα λειτουργεί για τους κατοίκους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, Χανιά, Δήμο Πλατανιά, Πράσινο Σημείο – Πού,erchetai, chania, dimo platania, prasino simeio – pou