Εξεταστική για υποκλοπές: Κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο ο Κοντολέων

Στο… τέμπο του «δεν απαντώ, δεν απαντώ, δεν απαντώ» με την ταυτόχρονη επίκληση του απορρήτου κινήθηκε η παρουσία του Παναγιώτη Κοντολέοντα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες εμφανίστηκε με τουπέ και η γενικότερη στάση του χαρακτηρίστηκε αλαζονική από πηγές της αντιπολίτευσης.

Κόντρα, δηλαδή, στην στάση που κράτησαν οι προκάτοχοι του, Θεόδωρος Δραβίλλας και Γιάννης Ρουμπάτης, στην ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν. Απόρρητο, απόρρητο, απόρρητο. Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, του Παναγιώτη Κοντολέοντα ως απάντηση σε όλα

τα κρίσιμα ζητήματα που του έθεσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή. Η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την κατάθεση Κοντολέοντα είναι ότι αποκάλυψε την στενή σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου. Καθώς, σε μια από τις λίγες απαντήσεις που φέρεται να έδωσε, φέρεται να είπε πως τον σύστησε στον πρωθυπουργό ο ανιψιός και παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης τον οποίον γνώριζε από παλιά.

Κατά την διάρκεια της τρίωρης – μη κατάθεσης του επί της ουσίας – στην Εξεταστική Επιτροπή σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να υποβληθεί αίτημα στον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος της κατάθεσης Κοντολέοντα, ωστόσο, η «γαλάζια» πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση αυτή.

Η πλευρά της ΝΔ θεωρεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να δημιουργήσουν τεχνητή ένταση, και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση Ρουμπάτη, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για εντολή Μητσοτάκη με σκοπό να υπάρξει αδιέξοδο στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

ieidiseis.gr

The post Εξεταστική για υποκλοπές: Κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο ο Κοντολέων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα