Φριτάτα με πατάτες, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Συστατικά

2 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια6 κ.σ. ελαιόλαδο350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο30 γρ. σπανάκι baby10 αυγά, μεσαία150 γρ. κατσικίσιο τυρίαλάτιπιπέρι

Για το σερβίρισμα

20 γρ. σπανάκι babyπιπέρι1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.Προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τις πατάτες από την
κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Θέλουμε το τηγάνι να μπορεί να μπει και στον φούρνο.Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλάτι, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις πατάτες.Σοτάρουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι και τις βάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.Προσθέτουμε στο μπολ τον μαϊντανό και το σπανάκι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Σπάμε τα αβγά σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο από το μείγμα των αβγών, και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αβγά.Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και το υπόλοιπο μείγμα των αβγών.Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η φριτάτα.Σερβίρουμε με φύλλα από σπανάκι και πασπαλίζουμε με πιπέρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

The post Φριτάτα με πατάτες, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φριτάτα,fritata