Φτιάχνουμε ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα

Φτιάχνουμε ζουµερές ντοµάτες στον φούρνο, παραγεμισμένες με μοτσαρέλα και δίνουμε έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο τραπέζι.

Υλικά

3-4 φέτες ψωµί προζυµένιο, σε κυβάκιαλίγο ε.π. ελαιόλαδο12 ντοµάτες2-3 µπάλες µοτσαρέλα, σε µικρά κοµµάτια6 φύλλα δάφνη, κοµµένα στη µέση κατά µήκος1 µικρό βαζάκι pesto βασιλικού

Διαδικασία

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.Αλείφουµε κάθε κοµµάτι ψωµιού µε ελαιόλαδο και τα στρώνουµε σε ένα µέτριο αντικολλητικό ταψί.Ψήνουµε στον φούρνο για 20΄ όσο ετοιµάζουµε τις ντοµάτες.Τοποθετούµε τα ποµοντόρια
οριζόντια µπροστά µας και τα χαράζουµε βαθιά 5-6 φορές, προσέχοντας να µη φτάσει το µαχαίρι µέχρι κάτω.Γεµίζουµε κάθε άνοιγµα µε ένα κοµµατάκι µοτσαρέλα, ενώ στο κέντρο κάθε ντοµάτας βάζουµε από 1 φύλλο δάφνη.Ακουµπάµε τις ντοµάτες «ακορντεόν» πάνω στα κυβάκια του ψωµιού που έχουν αρχίσει να γίνονται τραγανά.Σε κάθε άνοιγµα ρίχνουµε λίγο πέστο µε ένα κουταλάκι.Περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουµε καλά.Ψήνουµε για επιπλέον 20΄ ή µέχρι οι ντοµάτες να µαλακώσουν και ψηθούν µέχρι µέσα.Σερβίρουµε µε τα κυβάκια ψωµιού που θα έχουν απορροφήσει το ωραίο ζουµί.

olivemagazine.gr

The post Φτιάχνουμε ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα