Γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά και ρύζι

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας φτιάχνει γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά που φτιάχνεται σε μισή ώρα και μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Μερίδες:4Χρόνος προετοιμασίας:15’Χρόνος μαγειρέματος:20’Έτοιμο σε:35′

Υλικά

Για το μοσχάρι και τα λαχανικά
1 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, σε λεπτές λωρίδες)
45γρ. + 45γρ. ελαιόλαδο
1 καρότο σε κύβους 0.5 εκ.
1 κόκκινη πιπεριά,

σε μεγάλους κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλους κύβους
3 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
250γρ. μανιτάρια κομμένα στα 6
200γρ. μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια
70γρ. καβουρδισμένα κάσιους, σπασμένα στο χέρι
λευκό σουσάμι για το γαρνίρισμα
ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
240γρ. ξίδι με ρόδι
130γρ. σόγια
40γρ. μέλι
λίγο τριμμένο τζίντζερ

Διαδικασία

Για το μοσχάρι και τα λαχανικά. Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, μαρινάρετε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι το μοσχάρι. Προσθέτετε το κρέας στο καυτό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας συνέχεια, έως ότου έχετε ένα ωραίο χρυσαφένιο εξωτερικό χρώμα. Αφαιρείτε προσωρινά.

Συνεχίζετε προσθέτοντας τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το καρότο, τις δύο πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Μαγειρεύετε για περίπου 4 – 5 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο, τα κάσιους ελαφρώς σπασμένα με το χέρι και το κρέας.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό και στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι τη σάλτσα. Ανακατεύετε έτσι ώστε η σάλτσα να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πασπαλίζετε με λευκό σουσάμι και σερβίρετε πάνω από το ατμιστό ρύζι.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτετε όλα τα υλικά και δίνετε μια βράση.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε για περίπου 8 – 10 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα αρχίσει να δένει.

Olivemagazine.gr

The post Γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά και ρύζι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα