Γρήγορο χοιρινό με δαμάσκηνα και πουρέ παστινάκι

Συστατικά

Για τον πουρέ

800 γρ. παστινάκι700 γρ. νερό300 γρ. γάλα, 3,5%, προαιρετικά2 κ.σ. θυμάρι100 γρ. βούτυροαλάτιπιπέρι50 γρ. μέλι

Για το ψαρονέφρι

800 γρ. ψαρονέφρι2 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο1 κ.σ. θυμάρι50 γρ. κρέμα βαλσάμικο1 κ.σ. μέλι200 γρ. νερό200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον πουρέ

Αφαιρούμε τη φλούδα από το παστινάκι και το κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και κόβουμε το παστινάκι σε μεγάλα κομμάτια.Μεταφέρουμε τα κομμάτια από το παστινάκι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και το γάλα.Προσθέτουμε
1 κ.σ. θυμάρι και καλύπτουμε με το καπάκι.Μπορούμε να βράσουμε το παστινάκι μόνο με νερό.Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.Σουρώνουμε το παστινάκι και το μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.Βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή του πουρέ.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μέλι, 1 κ.σ. θυμάρι και χτυπάμε.Αφήνουμε στην άκρη.

Για το ψαρονέφρι

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι.Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα από τις δύο πλευρές.Αφαιρούμε στην άκρη.Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.Αν είναι στεγνό το τηγάνι τότε προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο.Βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε.Βάζουμε το νερό, τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση, το ψαρονέφρι και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.Σερβίρουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

The post Γρήγορο χοιρινό με δαμάσκηνα και πουρέ παστινάκι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα