Γυρίζει μπούμερανγκ στη ΝΔ το «νόμος και τάξη» – Η βία σαν καθημερινότητα

Προβληματισμό και δυσθυμία προκαλούν στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, καθώς, στην αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες κάλπες της απλής αναλογικής, η κυβερνητική παράταξη χάνει έδαφος και στα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, τα οποία, εκτός από την προεκλογική ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου, ιεραρχούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από το παραδοσιακό ακροατήριο της ΝΔ.

«Δεν προλαβαίνουμε να απορροφήσουμε τους κραδασμούς για το μαχαίρωμα της 12χρονης από τα Σεπόλια, προς την οποία η πολιτεία όφειλε να παρέχει αν μη τι άλλο ασφαλή διαβίωση μετά τους εφιάλτες που

έζησε και καλούμαστε να απολογηθούμε γιατί αστυνομικός πυροβολεί για εκφοβισμό στον αέρα στο κέντρο της Αθήνας, όταν δεν έχει δοθεί καν εντολή στη συγκεκριμένη ομάδα να βρίσκεται εκεί» έλεγε χθες στο iEidiseis.gr έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ο ίδιος, όπως και οι συνάδελφοί του που εκλέγονται στο Λεκανοπέδιο, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με παράπονα των πολιτών για τα ζητήματα της ασφάλειας, αφού η μία υπόθεση διαδέχεται την άλλη, την ώρα, μάλιστα, που εμπεδώνεται η αίσθηση ότι τα κυκλώματα της νύχτας συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Το χθεσινό περιστατικό, άλλωστε, με τους τέσσερις πυροβολισμούς στον αέρα, το οποίο οδήγησε στη σύλληψη του αστυνομικού και στην εντολή για ΕΔΕ, συνέπεσε χρονικά με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, και όπως τόνισε και η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της «δυστυχώς δεν διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος, όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους και την ελληνική κοινωνία».

Πολύ πρόσφατα, η κυβέρνηση, αποφάσισε αιφνιδιαστικά να καρατομήσει (μέσω του ΚΥΣΕΑ) τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κων. Σκούμα, παρά το γεγονός ότι μόλις προ μηνών είχε ανανεώσει τη θητεία του. Η κίνηση αυτή, για τους γνωρίζοντες, επιβεβαίωσε την αναταραχή που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Ελληνική Αστυνομία, γεγονός που καθιστά το στοίχημα της ασφάλειας ακόμα πιο δύσκολο για τον κυβερνών κόμμα στην αντίστροφη μέτρηση προς τις κάλπες.

Άλλωστε ακόμα και στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, η εικόνα που δόθηκε από τη στάση των αστυνομικών είναι ότι είτε δεν υπάρχει κατάλληλος συντονισμός, είτε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση είναι προβληματικοί.

Γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε χθες να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, δια του αρμόδιου τομεάρχη κ. Χρ. Σπίρτζη εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού. Το επιτελικό έργο του Νόμου και της Τάξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ευτυχώς ολοκληρώνεται στις 21 Μαίου σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης, παραθέτοντας μία σειρά από περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο:

– Αστυνομικός πυροβολεί στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕ, όπου είχαν συγκεντρωθεί κουκουλοφόροι

– Τρεις τραυματίες στη Βούλα από πυροβολισμούς και μαχαιρώματα

– Δύο τραυματίες στο Παλαιό Φάληρο από πυροβολισμούς

ieidiseis.gr

The post Γυρίζει μπούμερανγκ στη ΝΔ το «νόμος και τάξη» – Η βία σαν καθημερινότητα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα