Η ΚΝΕ Χανίων για τις κινητοποιήσεις μαθητευόμενων του ΕΠΑΛ – “Διεκδίκησαν και πληρώθηκαν”

Ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ, για τις κινητοποιήσεις μαθητευόμενων του ΕΠΑΛ:

“Η Τ.Ο. Χανίων χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητευόμενων του μεταλυκειακού έτους των ΕΠΑΛ που μέσα από την οργάνωση, την κινητοποίηση τους και τον συντονισμό τους με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων διεκδίκησαν και κατάφεραν να πληρωθούν από το κράτος μέρος των δεδουλευμένων τους, μετά από τρεις ολόκληρους μήνες.

Η

καθυστέρηση της πληρωμής των μαθητευόμενων συνέβαινε σε όλη την Ελλάδα αλλά εξαιτίας των αντανακλαστικών που έδειξαν οι μαθητές και οι καθηγητές των ΕΠΑΛ Χανίων, καταβλήθηκε μέρος των χρωστούμενων σε όλους τους μαθητές πανελλαδικά!
Η νεολαία για ακόμα μια φορά έδειξε πως δεν συμβιβάζεται αλλά κάνει πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» παλεύοντας για ζωή με δικαιώματα .

Αποδείχτηκε ότι η οργάνωση, ο αγώνας και ο συντονισμός των μαθητευόμενων με τα εργατικά σωματεία μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να τονισθεί, ότι το μόνο Κόμμα που ανέδειξε στην Βουλή τα αιτήματα που έβαζαν από κοινού οι μαθητευόμενοι και οι καθηγητές τους, ήταν το ΚΚΕ!
Είναι προκλητικό το γεγονός ότι χρειαζόταν να γίνει αναφορά στην Βουλή από το ΚΚΕ, ώστε να «θυμηθεί» η κυβέρνηση ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ και οι καθηγητές τους, ήταν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες.

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, την εργαζόμενη νεολαία μπροστά στην μάχη των εκλογών που έρχεται, να βγάλει συμπεράσματα, ώστε και με την ψήφο μας, να στείλουμε μήνυμα σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και μας έχουν αναγκάσει να ζούμε με μισθούς φτώχειας.
Μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και ένα ισχυρό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να μπει εμπόδιο στα σχέδια των αστικών κομμάτων που σέβονται την ΕΕ, υπηρετούν τις ανάγκες των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζιτών.

Να βγάλει συμπέρασμα από το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια επιδιώκουν την υποβάθμιση των σπουδών τους και το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική της ΝΔ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, συνεχίζει στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο που άφησαν οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θέσπισε το μεταλυκειακό έτος, του οποίου η πληρωμή της πρακτικής άσκησης καλύπτεται μόνο κατά 35% από τον εργοδότη ενώ τα υπόλοιπα τα καλύπτει το κράτος. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ 25, Ελληνική Λύση προβληματίζονται πως θα καταφέρουν να πείσουν την νεολαία, ότι οι εντολές του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για υποκατώτατο μισθό, για δουλειά με ψίχουλα είναι αναπόφευκτο. Αυτήν την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις. Οι μαθητευόμενοι δουλεύουν κανονικά 8ωρα, εξασφαλίζοντας ένα φθηνό εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες.

Καλούμε την νέα γενιά μπροστά στις εκλογές να πετάξει στα σκουπίδια την λογική του καλύτερου διαχειριστή, για το εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα που γεννά μόνο φτώχεια και ανεργία.

Απέναντι σε όσους μας θέλουν στο περιθώριο, η λύση είναι η νεολαία να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, γιατί μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ!

Απαιτούμε:

Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του μεταλυκειακού έτους μαθητείας.”

zarpanews.gr

The post Η ΚΝΕ Χανίων για τις κινητοποιήσεις μαθητευόμενων του ΕΠΑΛ – “Διεκδίκησαν και πληρώθηκαν” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα